anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem i wysłałem przedmiot ...mam potwierdzenie...mimo to kupujący twierdzi że go nie otrzymał.

szczepan0099
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

LEW433
#21 Demiurg#

Przy zakupie od prywatnego sprzedającego za towar sprzedajacy odpowiada do chwili nadania, jak masz dowód to prześlij go kupującemu i niech składa reklamacje u przewoźnika.

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

Wysłałem zdjęcia....mimo to otworzył dyskusje w której nie wziolem udziału i zawiesili mi konto

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Masz nr paczki to po nr w trackingu masz status jak doreczona to wyslij nr paczki kupujacemu bo jako prywatny nie odpowiadasz za przepadniecie towaru w dostawie

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

Wysłałem mu zdjęcia na czacie...mimo to otworzył dyskusje w której nie wziolem udziału...i zawiesili mi konto

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To masz problem, a jak mu zwrócą kasę to mogą zażądać od ciebie spłaty.

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

Czyli gość ma towar i jeszcze mu zwrócę kasę....

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A masz potwierdzenie odbioru? Jak tak a allegro nalozy na ciebie kare w kasie to policja art 286 kk oszustwo doprowadzenie do niekorzystnego rozporzadzenia mieniem proba wyludzenia kasy na twoj koszt z ap 

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#
  • W śledzeniu przesyłek jest że doręczono ....mam zdjęcie które też mu wyslalem
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To ciekawe, otrzymał i założył dyskusję? dziwne- nie sądzisz?

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziwne.... kilkanaście lat korzystam z allegro i nigdy z czymś takim się nie spotkalem

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@szczepan0099 Chyba trafiłeś na kombinatora, który próbuje wyłudzić od Ciebie kasę.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@szczepan0099   @Ziolko39 Albo była to wysyłka allegro one, a tam wszystko jest możliwe,  możliwe że paczka jeszcze gdzieś leży, bo nie ma miejsca w skrzynce odbiorczej.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

ale to prywatny sprzedawca więc co go obchodzi paczka od momentu nadania? jesli one pokazuje w trackingu odebrane to odebrane prblem ma kupujący i one

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Zgoda, pod warunkiem że  gdyby odpisał w dyskusji. A skoro zlekceważył najważniejszy allegrowy sąd no to kara być musi.

Miejmy nadzieję że wartość niewielka.

Mamy bardzo charakterystyczny przypadek centralizacji decyzji i problemów dla użytkowników jakie z tego wynikają.

Sprzedaż organizuje Allegro, dostawę organizuje Allegro, spory rozstrzyga Allegro.

Nikt ani sprzedający, ani kupujący nie ma żadnych szans w starciu z taką organizacją.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Tylko on nie jest firmą nie ma obowiązków jak firma w jego przypadku działa kc a tam jest coś takiego jak skuteczność poinformowania powoda o roszczeniu 

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

PP - list polecony ....jutro idę na pocztę ...może się coś dowiem

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

a co to było i za ile?

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

Gra komputerowa -plyta za 4 zł i list polecony za 6,80 ...

oznacz moderatorów

szczepan0099
#7 Wielbiciel#

List polecony.....jutro idę na pocztę ...może się coś dowiem

oznacz moderatorów