Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam serdecznie kilka dni temu kupilam na alegro lokalnie towar a zkonta pobrało mi pieniądze ale sprzedający mówi że nie otrzymał wpłaty konto się zgadza płatność przez pay u co mam zrobić aby odzyskać pieniądze
@dorcia6925 Jaki masz status wpłaty? Zakończona? Jaki masz status zakupu? Opłacony? Jeśli tak, sprzedający wprowadza Cie w błąd. Pieniądze ma tu; https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
zakończona sprzedający mówi że pieniądze dostało alegro
Jak zakończona to środki ma sprzedający, otwórz spor : https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
jest już otwarty ale sprzedający nadal twierdzi że nie ma pieniędzy jak to sprawdzić kto ma te pieniądze pay u czy sprzedający
@dorcia6925 Pieniądze są na saldzie sprzedającego Allegro Finanse. Może to sprawdzić w tej zakładce. Również tam musi podać dane do wypłat i kiedy zostaną zweryfikowane, będzie mógł wypłacić środki na swój rachunek bankowy.
@nat_not A co będzie jak sprzedawca nie zgodzi się na przesłanie skanu dowodu celem weryfikacji bo uważa to za zbyt niebezpieczne? .Czy jego pieniądze będą tam ciągle wisieć i jak zmusić allegro do ich oddania bez wysyłania skanów dowodu ? Do mnie też kiedyś takowy meil przyszedł że jeśli bodajże do 1 stycznia się nie zweryfikuję to mi zblokują możliwość wypłacenia moich uczciwie zarobionych pieniędzy jak i kosztów wpłaconych na nadanie wysyłek w aukcjach charytatywnych których sporo wystawiam. Proszę o podpowiedź.
a jeżeli nie zostanie zweryfikowane to oddadzą mi pieniądze
@dorcia6925 Sprzedający powinien zrealizować zamówienie, kiedy środki zostaną zaksięgowane na jego saldzie w Allegro Finanse. Konfigurację konta do wypłat można przeprowadzić później, podając dane. Procedurę weryfikacji ustalają operatorzy płatności, z którymi współpracujemy - PayU i Przelewy24.
Jeżeli porozumiecie się w sprawie odstąpienia od transakcji, sprzedający może do nas napisać przez formularz w sprawie zwrotu Twojej wpłaty.
czyli mam napisać do sprzedającego o wypełniienie formularza i bedzie ok