Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Chciałam kupić telefon i znalazłam w fajnej cenie na allegro lokalnie. Pisałam z sprzedającym o cenę 2500 ale płatność przy odbiorze. Na co ona ze średnio więc zaproponowałam. 400 zł zadatku i 2100zl przy kurierze na co się zgodziła. Wysłałam 400 zł na jej konto (Podałam jej dane wysyłkowe lecz nie nr. telefonu ani e-mail więc jak mogła nadać paczkę.) dzisiaj miał przyjść kurier i odebrać od niej paczkę która ma iść już do mnie lecz wczoraj napisałam do niej z innego konta i napisała, że dalej aktualne jakbym wcale nie kupiła i nie zapłaciła.
@Client:46274745 Czy doszło do zakupu w tej ofercie? Jeśli nie i uzgadanialiście finalizację transakcji poza Allegro, to niestety nie pomożemy.
Niżej odpowiedziałam na wiadomość. Proszę sprawdzić i dać znać .
@Client:46274745 Na Twoim koncie nie ma takiego zakupu, nie dokonałaś płatności przez Allegro. Niestety nie jesteśmy w stanie Ci pomóc w tym przypadku.
A nie możecie czegoś zrobić żeby chociaż nikt więcej się nie dał temu oszuście !!! Bo nie tylko mnie oszukuje !!
@Client:46274745 Wysłaliśmy ostrzeżenia do obu stron transakcji.
@Client:46274745 idź zgłoś na policję art 286kk jak nie odda kasy albo nie wyśle telefonu a i z wysyłką to nagraj rozpakowanie przy kurierze bo ci cegłę prześle a najlepiej do paczkomatu i w oku kamerki paczkomatu rozpakować w celu udokumentowania materiału dowodowego
Mam jego numer telefonu bo pisałam z nim z innego konta że jestem zainteresowana więc to już na policji dużo da. Co do paczki to wątpię żeby wgl ja wysłał bo czekam na potwierdzenie wysłania a nie wysyła. Napisałam sms że jeżeli do 17 nie dostanę potwierdzenia idę na policję. Tak wgl to konto nazywa się Aleksandra a zadzwonił chłop.
konto moze byc komus zajumane
zakupilas poza allegro i tu problem bo allegro nie zablokuje tego konta bo dla allegro nie bylo transakcji i nie masz ochrony protect
To nieźle szkoda bo on oszukuje wiele osób i pewnie nieźle się już dorobił.
@Client:46274745 Skąd w ogóle pomysł żeby przelewać komuś 'na gębę' 400 zł? Przecież to nic innego jak proszenie się o kłopoty.
Zmienić dane do logowania się na konto i wyciągnąć lekcję na przyszłość za 400 PLN, nic innego nie zostaje. Konto jak i numer telefonu był prawdopodobnie na słupa ale można spróbować sił na Policji.
Jeśli nie kliknęłaś KUP TERAZ a jedynie doszło do ustaleń w wiadomościach to tu może pomóc tylko zgłoszenie na policji z art. 286 KK.
@Client:46274745 A czy ten zakup odbył się za pośrednictwem Allegro, z twojego opisu wynika że zapłaciłeś zaliczkę i zakup miał odbyć się poza Allegro a tu pozostaje zgłoszenie na Policję.
I tak to wyglądało. Pierwszy raz zamawiam z allegro więc myślałam że może po tym jak kurier odbierze i dostanie kasę wtedy potwierdzimy zakup. A jednak oszukuje dalej innych więc lepiej coś z tym zrobić
@Client:46274745 Jeśli nie kliknęłaś KUP TERAZ tylko dogadałaś się na przesłanie 'zaliczki' to nie było to zamówienie przez Allegro.
Polecam zmienić hasła dostępowe do banku bo wyczyszczą konto do ostatniej złotówki. Jeśli zaliczka była robiona przez podesłane linki.
Na szczęście podała tylko numer konta.
Ciekawa jestem jaki % sprzedaży poprzez ogłoszenia na Allegro Lokalnie to są wałki.