anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający na allegro lokalne nie chce mi sprzedac przedmiotu , chce wyższą cene niż ja wylicytował

Client:109302013
#1 Nowicjusz

Sprzedający na allegro lokalne nie chce mi sprzedac przedmiotu , chce wyższą cene niż ja wylicytowałem co moge zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Prawnie powinien Ci go sprzedać za wylicytowana kwotę . Allegro nic tu nie pomoże ,jedynie możesz domagać się wydania rzeczy sądownie.

oznacz moderatorów

Client:109302013
#1 Nowicjusz

Jak to grzecznie wytłumaczyć sprzedającemu? Bardzo chce ten przedmiot ale on nie chce go sprzedać

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor ⭐

@Client:109302013  grzecznie się nie da, ale podeślij mu link, jak działają licytacje na Allegro zgodnie z Polskim prawem https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114873,3916408.html

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:109302013 odda ci kasę i allegro nic z tym nie zrobi tylko sąd cywilny może go zmusić do wydania rzeczy plus przegrana strona płaci jeszcze koszta sądowe. Przegrać przegra ale powie że rzeczy nie qyda bo np uległazniszczeniu i mu nie udowodnisz. Ale za sugerowanie ci przez allegro że masz zapłacić więcej to mu możesz permabana zalatwić zwłaszcza jak sugeruje transakcję poza allegro

oznacz moderatorów