Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Dokonałem zakupu 6 sierpnia 2025 kilku książek. Natychmiast dokonałem płatności i cierpliwie czekałem na przesyłkę. Zapytałem jeszcze sprzedającej kiedy mogę się spodziewać wysyłki - otrzymałem odpowiedź, że jest szansa, że jutro - czyli 7 sierpnia. Z tej szansy nic nie wyszło, więc 8 sierpnia zapytałem ponownie zaznaczając, że pytam bo chcę uniknąć sytuacji, że nie będzie mnie w domu jak paczka dotrze do paczkomatu. żadnej odpowiedzi nie otrzymałem chociaż wiadomość została odczytana, a sprzedająca regularnie logowała się na Allegro. 11 sierpnia ponownie zapytałem sprzedającą kiedy wyśle do mnie paczkę z zakupionymi książkami - odpowiedź była taka, że sprzedająca da mi znać tego dnia koło godz.19-tej. I znowu odpowiedzi nie było. Następnego dnia tj. 12 sierpnia dzwoniłem 3 razy w ciągu dnia aby osobiście zapytać, ale nikt nie odbierał telefonu. Późnym wieczorem 12 sierpnia rozpocząłem dyskusję Allegro ze sprzedającą, gdzie również pytałem co się dzieje z wysyłką i co dalej mam robić. Jak zwykle odpowiedzi żadnej nie otrzymałem. 13 sierpnia po 24 godzinach bez odpowiedzi do dyskusji włączyło się Allegro i poprosiło sprzedającą o przesłanie potwierdzenia nadania przesyłki lub przesłanie potwierdzenia zwrotu pieniędzy. Niestety sprzedająca mimo codziennych logowań na Allegro jak zwykle nie odpowiedziała. Nie zadzwoniła do mnie/nie wysłała smsa, a numer miała w danych kupującego. Wczoraj 23 sierpnia o godz. 11.54 napisała mi, że przeprasza za nie wysłanie przesyłki, bo rzekomo kilka dni była w szpitalu. Napisała też, że w dniu wczorajszym wyśle moją paczkę - oczywiście tylko tak napisała, bo paczki nie wysłała. Nie wierzę też w pobyt sprzedającej w szpitalu, bo człowiek będący w szpitalu leczy się i raczej nie loguje codziennie na Allegro po kilka razy, nie umieszcza nowych ogłoszeń na portalu. Dziś 26 sierpnia przez cały dzień paczka również nie została nadana, a od sprzedającej nie miałem też żadnych wiadomości. Późnym wieczorem od Allegro dostałem info, że upłynął termin 14 dni od rozpoczęcia dyskusji i mogę skorzystać z programu ochrony Allegro i otrzymać zwrot pieniędzy za przedmioty opłacone, a nie otrzymane. Tak uczyniłem - Allegro w dyskusji poinformowało też sprzedającego aby zajął ostateczne stanowisko w tej sprawie. Sprzedająca logowała się w tym czasie, ale odpowiedzi nie było. Ja za to szybko (po 30minutach) otrzymałem od Allegro informację (w dyskusji ze sprzedającą), że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i otrzymam zwrot pieniędzy. No i SUPER!!!
Po około 70 minutach od decyzji Allegro (program ochrony) o zwrocie pieniędzy sprzedająca nadała paczkę.
Ja tej paczki już nie chcę. Po pierwsze nie wiem co w tej paczce będzie, a po drugie nie mam już ochoty kupować czegokolwiek od tej sprzedającej (nie mam zaufania do takiego człowieka).
Czy ja mogę zwyczajnie nie odebrać takiej paczki wysłanej 20 dni po zakupie, po założonej dyskusji (nierozwiązana) i po decyzji o zwrocie pieniędzy z programu ochrony?
Pozdrawiam.
PS Normalnie mam ochotę zamieścić tu link z ogłoszeniami tej sprzedającej, aby inny kupujący nie weszli na taką "minę" jak ja
@keflavik jeśli odstąpiłeś od umowy zanim wysłał to możesz nie odbierać
@keflavik liczy się czynność prawna przez oświadczenie woli jak odstąpisz od umowy przez system to towar nie jest już twój i nie musisz go odbierać z tego co widzę allegro wsadziło cie na minę bo dało protecta a to nie oznacza odstąpienia od umowy czyli sprzedawca mógł wysłać paczkę a ty masz prawny obowiązek ją odebrać. Ustawa konsumencka nie przewiduje czasu na realizację umowy kupna sprzedaży jak czegoś w niej nie ma to prawnie regulują zapisy kodeksu postępowania cywilnego. A ten mówi jesli w treści oferty nie ma nic na temat czasu realizacji to ma być niezwłocznie ale nie dłużej niż 30dni, które nie minęło. Konsument może w dowolnym momencie odstąpić od umowy ponosi jednak koszt kary umownej za nieodebranie paczki, który przewoźnik naliczy sprzedawcy z paczką powrotną. W smarcie z darmową dostawą nie ma tej oplaty. Więc kliknij jak tego nie zrobiłeś odstąpienie od umowy a jak nie masz tego przycisku [ulomność systemu allegro po nadaniu paczki] to napisz do sprzedawcy wiadomość że odstąpiłeś od umowy przez panel wiadomości jest to równoznaczne z oświadczeniem woli i towar nie jest już twój. Paczki nie odbieraj wtedy wróci sama. Jak odbierzesz paczkę to masz zwrócić protect na nr konta podany w regulaminie bo masz towar, zresztą 14dni na odstąpienie też masz od chwili odbioru paczki jesli zakup od firmy imożesz odstąpić od umowy i odesłać, więc jak ci zależy na tych książkach i będą ok to możesz zatrzymać o ile jeszcze nie złożyłeś odstąpienia a kasę z protect oddać allegro.
@keflavik Sprawdź dyskusję czy napisałeś że odstępujesz od umowy zakupu i nie chcesz już tych ksiązek.
Jeżeli nie napisałęś wcześniej, możesz zrobić to nawet teraz , albo kliknij "zwrot" na liście zakupów i tam zgłoś odstąpienie od umowy.
Jeżeli teraz odbierzesz paczkę, to Allegro może zażądać od ciebie zwrotu otrzymanej rekompensaty.
Tylko, że to zakup na lokalnie pewnie był to nie może zgłosić zwrotu.
OK, jeszcze pewnie jeszcze sprzedawca prywatny, zwrotów nie przyjmuje itp... Ale ja bym jednak paczki nie odbierał. Niech sprzedająca idzie do sądu, zobaczymy ile na tym straci.
@br. Nic nie straci jak jest osobą prywatną tylko wygra. Domniemany czas realizacji umowy z kpc to 30 dni i paczkę wysłała w tym terminie.
Tak, zakupu tych książek dokonałem na Allegro lokalnym od prywatnej sprzedającej. Mam smart'a, więc przesyłka do paczkomatu była free. Na Allegro jestem od prawie 21 lat i 8 miesięcy i jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji, dlatego też nie wiem jak prawidłowo postąpić.
Ucieszyłem się po informacji o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku o zwrot pieniędzy z Allegro Protect (ze względu na całkowity brak zaufania do sprzedającej po takim jej zachowaniu), a tu 70 minut potem sprzedająca nadaje przesyłkę (cały czas się nie odzywa do mnie - tylko status przesyłki zmienił się z "oczekuje na wysyłkę" na "wysłana") w której to paczce nie wiem co będzie. W założonej dyskusji dotyczącej problemu z zakupem sprzedająca nie zabrała głosu i cały ten czas milczała, nawet jak Allegro do niej pisało.
Ciekawe czy jakiś Moderator Allegro wypowie się też co zrobić po takiej "zagrywce" sprzedającej???
Bardzo dziękuję dotychczas odpowiadającym w tym temacie userom za chęć pomocy!
Pozdrawiam.
@keflavik no to masz problem bo zgodnie z prawem polskim kpc aby odstąpić od umowy kupna sprzedaży na odległość z osoba prywatną by uznać transakcję za nieważną obie strony transakcji muszą się na to zgodzić, czyli allegro pospieszyło się z protect i wrypało cię na prawną minę. Jak pisałem nie minął 30 dniowy okres po którym mogłeś wyznaczyć dodatkowy termin do realizacji umowy pod groźbą odstąpienia za niezrealizowanie. Protect nie wiadomo czym jest bo allegro raz uważa że to przystąpienie do długu potem że odszkodowanie lub rekompensata nawet nie wiadomo jak to rozliczyć z US gdyby się zainteresował (patrz regulamin). Wg allegro przedmiot po wypłacie raz jest własnością kupującego a raz sprzedającego (patrz wątki na forum). To chyba najbezpieczniej nie odbierać mimo że dalej nie zgodne z prawem to mniej niż w ekstremalnych przypadkach dostać w łeb zawiadomieniem na policje z art 286kk doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem bo będziesz miał i książki i protect a na sprzedawcę allegro dowaliło rachunek za protecta na 99%
@az1rael @keflavik No tak termin realizacji zamówienia może być nawet do 30 dni z tym zgoda. Ale na Allegro jest jeszcze regulamin który też mówi że termin może być do 30 dni a nawet dłuższy, ale terminy dostaw powyżej 7 dni powinny być uzgodnione między sprzedającym i kupującym.
A to jest ważne, bowiem brak jakichkolwiek uzgodnień, obietnic itp upowaznia zarówno kupującego do pojęcia odpowiednich działań, a również upoważnia Allegro do wypłacenia odszkodowania i obciążenie kosztami sprzedającego.
Podobno regulaminy są wszystkim znane, nie są sprzeczne z ogólnymi przepisami, sprzedająca powinna przynajmniej poinformować kupującego kiedy zamiera zrealizować zamówienie, możliwość napisania była skoro była otwarta dyskusja.
@br. ten 7 dniowy warunek dotyczy zapłaty na lokalnie nie dostawy, na zwykły owszem masz deklarację nadania w terminie. Ale w regulaminie nie ma nic o terminie realizacji z góry narzucone na lokalnie.
@az1rael Uparłem się, poczytałem regulamin, podobno najaktualniejszy i naprawdę jest na Lokalne termin wysyłki do 7 dni, maksymalnie do 10 dni a termin 30 dni gdzieś zniknął.
Nie chce mi się ponownie szukać tego zapisu, bo to i tak bez sens, regulamin jest strasznie rozbudowany wszystkie punkty mówią co może Allegro wobec użytkowników, a może praktycznie wszystko, natomiast nie znalazłem ani słowa o tym jakie prawa ma użytkownik wobec serwisu. Jak znajdziesz czas to poczytaj, ale to nie jest ten regulamin który obowiązywał wiele lat i który znaliśmy.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy jest szansa, że jakaś Moderatorka / jakiś Moderator Allegro wypowie się jeszcze w tej sprawie??? Chciałbym usłyszeć też zdanie przedstawicieli portalu Allegro.
Ja dziś o godz.11-tej otrzymałem zwrot pieniędzy z Ochrony Kupujących, a około około pół godziny później otrzymałem sms z info, że paczka została umieszczona w paczkomacie.
Skłaniam się raczej ku temu, aby jej nie odbierać (ze względów o których pisałem powyżej) i niech wraca do sprzedającej.
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
@keflavik skonsultuję Twoją sytuację z zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Super - będę czekał niecierpliwie.
Skłaniam się raczej ku temu, aby jej nie odbierać (ze względów o których pisałem powyżej) i niech wraca do sprzedającej.
Jak widzę masz polskie przepisy gdzieś i uważasz, że one Cię nie dotyczą
Wyznaczyć sprzedawcy graniczny termin wysyłki, odstąpić od umowy - po co? przecież jestem na allegro 21 lat więc mogę wszystko,
Ja jestem na allegro ponad 25 lat więc mogę więcej i napiszę Ci, że Kodeks Cywilny dotyczy zarówno Ciebie jak i Sprzedającego i on reguluje co możesz, a nie możesz
Dla mnie jesteś tak samo winny nie wykonania umowy jak i sprzedawca
@az1rael próbuje pomóc, ale regulamin protecta wyraźnie mówi, że jeżeli sprzedawca wykonał umowę, to masz zwrócić środki allegro
Nie rozumiem dlaczego ta agresja jeśli uważnie przeczytała Pani/przeczytał Pan moje posty.
Przepisy dokładnie opisują Twoją sytuację - ty się tym nawet nie zainteresowałeś
https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/prawa-ogolne/wydanie-towaru/
minuta w google
W przypadku opóźnienia dostawy towaru kupiony przez konsumenta, sprzedawca ma obowiązek dostarczyć go najpóźniej w ciągu 30 dni od zawarcia umowy, chyba że ustalono inny termin. Gdy sprzedawca nie dostarczy towaru w terminie, konsument może wyznaczyć mu dodatkowy, rozsądny termin na dostawę. Po upływie tego terminu konsument może odstąpić od umowy i żądać zwrotu pieniędzy. Jeśli sprzedawca nie dotrzyma umowy, konsument może też żądać odszkodowania lub zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumentów
@keflavik kiedy i jak odstąpiłeś od umowy?
@RED W pierwszym moim poście w tym temacie wszystko dokładnie opisałem jak było.
@keflavik jak obiecałam, wracam z informacją, że w tej sytuacji powinieneś odebrać tę przesyłkę, a nasz zespół zgłosi się do Ciebie po zwrot środków z programu Allegro Ochrona Kupujących.