anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzone kolumny podłogowe

mikul2546
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, tydzień temu kupiłem kolumny podłogowe poprzez allegro lokalnie, w aukcji stan idealny jako nowy.

Sprzedający posiada zdjęcia sprzed wysyłki, że kolumny w super stanie i w pełni sprawne.

Wczoraj kurier dostarczył mi paczkę, niestety kolumny są pęknięte, ubite, porysowane, jeden głośnik niskotonowy trzeszczy.

Napisałem do sprzedającego, wysłałem mu zdjęcia uszkodzeń, on odsyła mnie żeby złożyć reklamację do kuriera pocztex.

Dziś zgłosiłem reklamację, jednak czas rozpatrzenia to 30 dni.

Jeśli pocztex odrzuci reklamację, to zostaję z rozwalonymi kolumnami czy allegro protect zadziała w tej sytuacji?

Pozdrawiam Paweł

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

az1rael
#21 Demiurg#

Niestety ale przepisy sa jasne sprzedawca wybiera rodzaj rozpatrzenia reklamacji

oznacz moderatorów

mikul2546
#8 Zapaleniec#

Odeślę mu te kolumny kurierem za stówę i naprawy się nigdy nie doczekam, ani kasy ani kolumn, ciekawe jak chce naprawiać obudowy kolumn podłogowych pęknięte, obite i porysowane do stanu idealnego jak na aukcji, ehh

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@mikul2546 nie odeślesz to może odrzucić reklamację. Na podstawie dowodu nadania ma ci oddać za wysyłkę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie naprawi, Allegro szuka oszczędności.

oznacz moderatorów

mikul2546
#8 Zapaleniec#

Aktualizacja tematu, ostatecznie po interwencji allegro sprzedający zaproponował, że odda część pieniędzy. Napisałem mu kwotę 400 zł za pęknięte kolumny oraz 250 zł za uszkodzony głośnik co łącznie daje 650 zł. Odpisał że może zaoferować 525 zł czyli połowę za głośnik bo kolumny były używane. Nie wiem czy dalej się męczyć z tym gościem

oznacz moderatorów