anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam mam problem co do przesyłki którą zamówiłem na allegro lokalnie

Client:119500686
#7 Wielbiciel#

Problem polega na tym że nie musiałem się logować i musiałem podac miejsce zamieszkania imie i nazwisko i numer telefonu po czym zapłacić blikiem. I co mogę zrobić w razie gdyby przesyłka nie przyszła jedyne dowody na to to link do aukcji który nie działa już nie wiem dlaczego, wyciąg z konta i numer telefonu sprzedawcy od którego dostałem link ponieważ aukcje znalazłem na **piiip** ale chciałem zamówić z allegro dlatego poprosiłem sprzedawcę o wystawienie na allegro więc się zgodził.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

(nie)ciekawie to wygląda, podaj link

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

https://allegrolokalnie.kup-teraz24634.pl/oferta/Kierownica-Logitech-G29/91A2Q8-52NVKE 

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

Domenę kup-teraz24634.pl ktoś zarejestrował (da się w parę minut), dopisał subdomenę allegrolokalnie. i Ty połknąłeś haczyk. Ostrożności, nie wszystko co ma w nazwie allegro czy allegrolokalnie jest tymże.

Wyniki poszukiwań dla kup-teraz24634.pl

Nazwa domeny kup-teraz24634.pl
Stan Trwa postępowanie wyjaśniające [REGISTERED, ze statusem clientHold/serverHold]
Utworzona 2024.02.18 22:14:29
Ostatnia modyfikacja 2024.02.18 22:28:06
Koniec okresu rozliczeniowego 2025.02.18 22:14:29
Rejestrator PERSKIMEDIA Szymon Perski
ul. Obornicka 330
60-689 Poznań
tel. +48.801007295, +48.564771012
e-mail: bok@seohost.pl
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

czyli musze się udać na policję?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:119500686 bezapelacyjnie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:119500686 Szczerze niczego nie odzyskasz już, ale zgłosić trzeba.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@NajlepszyComPL o widzę poznań się cały czas powtarza tam chyba payu albo paypal ma serwery do przesylania kasiory?

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@az1rael 

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Może by pomyśleć o jakiejś akcji edukacyjnej, bo sprawa narasta (lista na CERT https://hole.cert.pl/domains/v2/domains.txt zawiera ponad tysiąc stron z allegro, allegrolokalnie, a nawet allegr w nazwie).

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@NajlepszyComPL nawet napisałem swego czasu obszerny post pt na co uważać by nie dac się w wała zrobić... na 2 dzień już był na 3 stronie, a kilka osob dopisało swoje porady i co i nic wałowania c.d. tabuny niekumatych nieczytatych minionków kupujących 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Myślisz ze policja może go znaleść?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:119500686 To nie jest żadna konkretna osoba tylko zorganizowane grupy które oszukują na masową skalę i działają najpewniej poza granicami kraju.
Dziennie jest tu kilka takich tematów zgłaszanych. Tych nie zgłaszanych są pewnie setki dziennie...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Na przyszłość linki do allegro zawsze mają w adresie www www.alegrolokalnie.pl lub www.allegro.pl dopiero potem ukośnik i dalszy ciąg linku zawsze masz w link 1x .pl i u ciebie jak byk widać wał w postaci dopisania do adresu domeny .kupteraz24634

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:119500686 Niestety ale zostałeś oszukany.
Link który otrzymałeś prowadził do fałszywej strony imitującej serwis allegro.

Zgłoś się na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:119500686 padłeś ofiarą oszustwa 😞 leć na policję a na przyszłość uważaj, to był podrobiona strona allegro, zakup nie odbył się przez portal więc o pomocy czy odzyskaniu kasy od allegro zapomnij 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:119500686 blokuj szybko karte i zmieniaj pasy na konto w banku i wszedzie gdzie podpiales karte bo ci wirtualny portfel wyczyszcza a o kasie zapomnij plus zglos na policji art 286 kk oszustwo

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

placilem blikiem

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Bilk nie blik, metoda płatności nie ma znaczenia, zostałeś oszukany i Allegro nie pomoże Ci.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:119500686 Udać się na Policję, na Allegro nie da się kupować bez logowania a Ty kupiłeś przez podesłany fałszywy link, zostałeś oszukany.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:119500686 ja również proponuję od razu zgłosić sprawę na policję, bo nie dokonałeś jej na Allegro, tylko na fałszywej stronie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów