Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co mam zrobić, gdy przyszła do mnie przesyłka z innymi przedmiotami niż te które zamawiałem? Jak przebiega proces zwrotu paczki, mogę zamówić kuriera pod drzwi który to odeśle? Zostawić w paczkomacie samodzielnie? Jakieś opłaty za to się płaci? Dodatkowo chcę spytać, co by się stało jakbym nie odesłał przesyłki z powrotem i bez kontaktu z nadawcą na przykład przesyłkę sobie zostawił w domu albo się jej pozbył wyrzucając ją na śmietnik? Czy groziłoby mi coś wtedy?
@Client:123400582 Zacznij od kontaktu ze sprzedającym i poinformuj go o sytuacji. Być może doszło do zwykłej pomyłki.
I co dalej? interesuje mnie jak będzie przebiegał dalszy proces związany z tą przesyłką
@Client:123400582 tak jak uzgodnisz to ze sprzedającym.
Może być to jego pomyłka, może być pomyłka kurierów, różne sytuacji się zdarzają.
@Client:123400582 Nie ma zwrotu, zrób zdjęcia udokumentuj i otwieraj dyskusję, może być problem: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@Client:123400582 napisz do sprzedawcy, może on pomylił lub kurier, paczka nie jest Twoja i w systemie mają doręczenie i do kogo, więc będzie to przywłaszczenie 😞
A kroki zależą od sytuacji 🙂
a jeśli chodzi o same odesłanie paczki to jak ono przebiega? Mogę wezwać kuriera pod swoje drzwi? Może istnieje taka opcja z paczkomatem?
@Client:123400582 co napisał sprzedawca ????? nic nie rób bo może to pomyłka przewoźnika i on odbierze paczkę, jak wina sprzedawcy to odsyłasz na koszt jego a on Ci przysyła poprawną, po co gdybać jak nie wiadomo co się stało !!!!
@Client:123400582 Nie możesz odsyłać bez porozumienia i wyjaśnienia sprawy. Nie odbierze i co dalej?
@Client:123400582 "Mogę wezwać kuriera pod swoje drzwi? "
Wszystko ci wolno, nawet samolot możesz zamówić, to wszystko zależy tylko od zasobności twojego portfela. Pamietaj tylko że koszt zwrotu możesz potem rozliczyć tylko w najtańszej dostępnej opcji.
Nie ma więc uzasadnienia zamawiania samolotu jeśli na przykład masz darmowy smart.
@Client:123400582 Odpowiedź na te wszystkie pytania znajdziesz w Pomocy Allegro, najwyżej jesli jakieś szczegóły będą niejasne zapytaj ponownie.
Musisz poszukac sam, ja linka nie podam bo klikanie linków to wstęp do różnych oszustw które czyhają na klikających.