anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup telefonu

BaruShop
#1 Nowicjusz#

Kupuje telefon od osoby prywatnej w ogłoszeniu allegro lokalnie jest cena i napisane aukcja czy po zakupie tego telefonu gdy przyjdzie mi on odbiorę go i będzie np się nie włączał bezproblemowo go zwrócę czy już nie będzie takiej opcjii ?  Nie posiadam numeru telefonu do danej osoby. Link na allegro lokalnie dostałem po podaniu mojego emaila na **piiip**.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

A to nie oszustwo, podesłany link, płatność pewnie BLIKiem, masz tu zakup: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@BaruShop to wałek, nie kupuj na podstawie podesłanego linku, bo stracisz kasę, podając BLIK do wypłaty w bankomacie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

ZANIM KUPISZ TO POKAŻ TEN LINK CZY NIE OSZUSTWO

oznacz moderatorów

Client:47365262
#1 Nowicjusz#
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To nie jest oferta Allegro, to oszustwo, ten link.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Na jakiej postawie potrafiłeś to stwierdzić dziękuję za pomoc i co by się stało gdybym to kupił ? Nie zakupiłem oczywiście nic bo miałem wątpliwości 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tu masz prawidłowy adres: https://allegrolokalnie.pl/

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Powiedzmy że zakupiłbym z tego adresu co ja wysłałem i wtedy co pieniądze przepadają itp ? Bo to fikcyjny adres podrobiony ? 

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Nawet by telefon nie przyszedł czy jak to by zadziałało wtedy 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:47365262 @Ten link nie prowadzi do allegro a do strony która tylko wygląda jak allegro. 

Gdybyś dokonał tam „zakupu” to zwyczajnie straciłbyś pieniądze. 
Podajesz BLIKA i z jego użyciem oszuści wypłacają sobie gotówkę w bankomacie. 

Zapamiętaj sobie że każdy „link do allegro” jaki otrzymasz szukając ofert na o.l.x itp to będzie oszustwo. 

oznacz moderatorów