anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamówiłem Xbox X na allegro lokalnie

Client:96904560
#7 Wielbiciel

Zamówiłem Xbox X na allegro lokalnie prywatna osoba wysłała mi link zapłaciłem za przedmiot blikiem nie dostałem przedmiotu do tej pory i informacji o przesyłce

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:96904560 Na koncie z którego piszesz nie ma takiego zakupu. Czy posiadasz może link do oferty? Niestety, ale brzmi to jak oszustwo. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:96904560
#7 Wielbiciel

Mam link w wiadomościach ale już jest nie aktywny też mam potwierdzenie przelewu 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wklej ten link @Client:96904560 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:96904560 Jeśli znalazłeś ogłoszenie na innym portalu a następnie ktoś wysłał Ci "link do Allegro" to niestety ale zostałeś oszukany.

Ten link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro a jak zerkniesz na potwierdzenie tej transakcji w banku to zobaczysz albo wypłatę gotówki w bankomacie albo zakup kryptowalut.

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem.

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador

Niestety, ale ta strona to oszustwo.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:96904560

Ta strona tylko wygląda jak Allegro Lokalnie, ale z Allegro nie ma nic wspólnego.

A na odzyskanie kasy nie masz co liczyć, bo to graniczy z cudem. Allegro ci nie zwróci, bo to nie jest ich strona. Natomiast dla banku transakcja została wykonana w pełni świadomie, bo potwierdziłeś kodem PIN lub odciskiem palca, że wszystko się zgadza, jak było pytanie o potwierdzenie transakcji (był tam podany typ, rodzaj, odbiorca oraz adres i na pewno nie było tam że płacisz za zakup na Allegro). Zawsze trzeba czytać co się potwierdza.

oznacz moderatorów