anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

oszustwo na allegro lokalnie proszę o pomoc

Sylwia1980x
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

witam, bardzo proszę o pomoc z oszustwem na allegro lokalnie bo już nie mam siły.

18 grudnia kupiłam część od wózka bo mojej córce się zepsuła spacerówka i nie mam nawet jak z nią iść do sklepu. 25 grudnia znalazłam takie same zdjęcia tego co kupiłam na innej platformie sprzedażowej jako ''sprzedane'' i tu zaczyna się problem, po napisaniu do sprzedawcy. okazało się ze sprzedawca jest "zatrudniony" do wystawiania ogłoszeń przez osobę której osobiście nie zna i że miała dostawać wypłatę co miesiąc za wystawianie ogloszeń... najpierw było mi pisane że paczka wysłana pomimo że na allegro paczka była jako nie wysłana po proszeniu o kod śledzenia dostałam ss etykiety która jak się okazało po sprawdzeniu na stronie inpostu była od paczki z kwietnia a nie grudnia. 29 grudnia-gdy napisałam że we wtorek zgłoszę sprawę do allegro to dostałam kolejny ss etykiety tym razem pocztex, nie dostałam żadnego powiadomienia sms ani mailem, paczka pocztex jest pobraniowa 50 zł gdy ja już opłaciłam produkt i przesyłkę przez allegro. Pani sprzedawczyni też została oszukana przez tamtą osobę i też mi jej szkoda ale proszę mi pomóc bo już na prawdę mnie to męczy. na koniec pytanie bo zawsze kupowałam przez normalne allegro a nie lokalnie i nigdy nie miałam takich problemów, czy dostanę zwrot pieniędzy wydanych na to oszustwo?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sylwia1980x w szczegółach zakupu możesz zgłosić problem z zakupem. To że ktoś dał się nabić w balona to niż znaczy, że ty masz być nabita w butelkę.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Sylwia1980x

Ewidentnie trafiłaś na słupa. Niestety w tym przypadku trzeba będzie zgłosić sprawę na policję, jako podejrzenie oszustwa (doszło tu niestety do przestępstwa). Zgłaszając sprawę poproś o nr RSD sprawy, bo może być potrzebny w zgłoszeniu do Allegro Ochrona Kupujących.

Ps.  Sprzedającej grozi do 8 lat pozbawienia wolności. To jest, że była "zatrudniona" do wystawienia ofert nie zwalnia jej z odpowiedzialność karnej (co najwyżej może stanowić okoliczność łagodzącą). Do tego dochodzi udział w zorganizowanej grupie przestępczej. A tyle się o tego typu oszustwach i o tym co za to grozi (to wyższej to łagodna wersja). 

oznacz moderatorów