anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków z programu ochrony kupujących.

SpeedwayKB
#7 Wielbiciel

W kwietniu na allegro lokalnie zakupiłem przez kup teraz głośnik od użytkownika mającego konto na portalu  od kilkunastu lat. Miał wystawione kilka różnych przedmiotów. Trochę ociągał się z nadaniem paczki, ale w końcu nadał. Przesyłka dotarła na drugi dzień do mojego paczkomatu. Jakie było moje zdziwienie, gdy wyciągałem bardzo lekki karton z największej skrytki. Od razu zauważyłem że coś jest nie tak i zacząłem nagrywać wyjmowanie kartonu z urządzenia. Góra kartonu była ewidentnie odklejona, w środku nie było nic poza pociętymi kartonami. Nagrałem całą sytuację, zadzwoniłem do sprzedającego i od razu on jako nadawca, ja odbiorą zgłosiliśmy reklamację na infolinię InPost. Załączyłem zdjęcia kartonu. Minął miesiąc, InPost nie odpowiedział. Nadawca również z nimi się kontaktował, ale nie dostał żadnej odpowiedzi. Spór do allegro został również zgłoszony, ale serwis odpowiedział żebym załatwił sobie sprawę z przewoźnikiem. Zadzwoniłem ponownie na infolinię InPost, poradzono mi żebym ponownie złożył reklamację z całym opisem. Tak też zrobiłem. Po kilku dniach dostałem odpowiedź na reklamację, że jest niezasadna, ponieważ została zgłoszona zbyt późno. Przejrzeli protokoły ważenia paczki z sortowni i nic nie znaleźli, więc odrzucają. Allegro nie robi nic żeby pomóc rozwiązać sprawę. Mój towar nie przyszedł, kilka stów póki co przepadło. Do 2 października był czas na wypowiadanie się w sporze. Wcześniej moderator polecił zgłoszenie sprawy na policję i wtedy będą mogli zrobić coś więcej. Sprawa została zgłoszona, posiadam notatkę, jednak od 2 października, mimo że załączam kolejne maile w dyskusji nic się nie dzieje. Jak nie miałem pieniędzy i towaru tak nie mam dalej. Czy tak wygląda pomoc ze strony allegro?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SpeedwayKB  jeśli Inpost twierdzi, że waga przesyłki się nie zmieniła, to znaczy, że sprzedający wysłał pusty karton

oznacz moderatorów

SpeedwayKB
#7 Wielbiciel

Nie jestem w stanie tego zweryfikować. Paczka po wyjęciu z paczkomatu była poszarpana, wieko było luźne, a sama taśma się nie trzymała. Wygladała jak ewidentnie grzebana. Z drugiej strony nie powinno mnie obchodzić czy wysłał. Twierdzi że tak. Ja zapłaciłem, zgłosiłem Brak towaru do InPostu, allegro, na policję. Allegro nic z tym od kwietnia nie zrobiło. Chyba nie tak to powinno wyglądać?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SpeedwayKB  a składałeś wniosek  .🤔

oznacz moderatorów

SpeedwayKB
#7 Wielbiciel

Złożyłem wniosek w dyskusji. Tylko tam mogłem wybrać towar zakupiony przez allegro lokalnie. Teraz klikając w link nie mam możliwości wyboru tej aukcji 

oznacz moderatorów