Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Wszystkich czytających.
Mój problem polega na tym, że przez przypadek kupiłem ps5 na allegro lokane, od osoby prywatnej. Poprosiłem o anulowanie aukcji i o zwrot kosztów, sprzedający jeszcze nie wyslal paczki i odpisał mi, że:
jest to niemożliwe, ponieważ allegro pobrało prowizję 150 zl, 20 zł za promowanie i 30 zl za przesyłkę, że jest mu przykro bo tych pieniędzy mu allegro nie zwróci
Czy to co odpisał sprzedający to prawda, czy zwyczajnie nie chciał zwrócić pieniedzy.
Pozdrawiam
Nie jest to prawda, jak sprzedajacy nie wyśle i zwróci Ci środki to Allegro zwróci mu prowizję, promocji nie zwraca czy sprzeda czy nie, a koszt wysyłki to jest kupującego. Prawdą jest także to że nie musi prywatny sprzedajacy przyjmować zwrotu ale może. więc powinniście się po prostu dogadać.
Rozumiem, to mógłbym zaproponować mu ze za promocje ja już mu zapłacę a resztę odda mi np. Na konto?
@Client:68161965 umowa zawarta, fakt jak by oddał przez portal kasę to odzyska prowizję ale już za promowanie mu nie oddadzą 😞 Po drugie tu jest tylko jego dobra wola, nie musi się godzić na odstąpienie od umowy jako osoba prywatna 😞
Po drugie jak była to licytacja to stracił czas, może innego potencjalnego kupującego, więc postaw się w jego roli, wystawiasz czekasz a ktoś dla zabawy kupuje i zaraz potem prosi o anulowanie 😞
Nie była to licytacja, normalna aukcja kup teraz
Tu nie odpowiadają Ci kupujący tylko sprzedający i oni będą Cię atakowali, musisz się dogadać ze sprzedającym, są inne sposoby ale takie trochę nie fair więc nie będę pisał bo zaraz mnie 'zaszczekają".
@LEW433 bo mają większą wiedzę od Ciebie 😄
Gdzie atakuje kupującego ? napisałem to samo co Ty tylko innymi słowami 🙂
Po drugie tu jest tylko jego dobra wola, nie musi się godzić na odstąpienie od umowy jako osoba prywatna
@Client:68161965 Sprzedający może ale nie musi się zgadzać na anulowanie zakupu jako osoba prywatna. Jest to tylko i wyłącznie jego decyzja.
jak była to licytacja to stracił czas, jaki czas traci sprzedający podczas licytacji?🤔
@LEW433 a jak ktoś potrzebuje kasę na jakieś zadłużenie, wystawia prywatną rzecz co by szybko spłacić np. komornika i czeka 7 dni na koniec licytacji a tu zonk zakup dla zabawy ? wyjaśniłem Ci 😄