Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro lokalnie zamknęło dyskusje na moją niekorzyść. Nie zgadzam się z tym werdyktem. Czy Allegro jeszcze coś mose mi pomóc w tej sprawie, czy rola Allegro się skonczyła i teraz już musze działać poza Allegro. Chce zgłosic sprawę do rzecznika praw obywatelskich i do Sądu. Sprzedawca sprzedal mi kurtkę, która miała być w rozmiarze L a okazała się XS (według mnie). Zrobiłam zdjęcia kurtki i wysłałam do Alkegro, sle zamknęli dyskusję twierdzac, że sprzedającego chroni prawo konsumenckie i może nie przyjąć towaru, bo jest osobą prywatną.
Chyba sobie żartujesz.
Ludzie mają inne problemy. Np. nie mają na węgiel a co za tym idzie marzną w domach.
Trzeba było kupić kurtkę w lokalnym sklepie w Krakowie. Są chyba jakieś?
Kupowanie ubioru w ciemno bez mozliwosci zwrotu to hmmm.... 😄
@Agnieszka2946 Czekanie do 6 grudnia, żeby kupić dziecku kurtkę na zimę jest co najmniej dziwne. W czym dziecko chodziło wcześniej po Krakowie? W podkoszulku? 😄
Jeśli czujesz się oszukana to weź prawnika i idź do sądu. My znamy jedynie Twoją wersję wydarzeń więc możemy tylko zgadywać kto ma rację a już nie raz tu na forum prawda okazywała się być zupełnie inna niż to co było opisane 🙂
To, ze masz prawnika o niczym nie świadczy.
Pierwszy lepszy przykład z brzegu na który się powołujesz w pierwszym poście:
Oki to ja jutro wystawie ten towar za 1 tysiac złotych z metka L chociaż to rozmiar xs i dalej sprzedam tą kurtkę pod szyldem ALLRGRO BEZPIECZNE I SZYBKIE ZAKUPY
Rozgarnięty kupujący zapyta o dokładne wymiary kurtki (przed zakupem) bo od 50 lat wiadomo, że "rozmiar rozmiarowi nierówny".
Tak samo noszę obuwie rozmiar 43 ale od kilku lat musze brac w sklepie 44/45 (docelowo 45) bo cos sie porobiło z numeracją.
Tak samo ze spodniami (w pasie).
Kupowanie towaru bez dokladnego dopytania o rozmiar zwlaszcza na AL to pewnego rodzaju jest "odwaga" (delikatnie pisząc).
Skoro kurtka ma metkę z rozmiarem L to jest to rozmiar L a nie XS.
Kwestia samych wymiarów rękawów, obwodu itp nie ma znaczenia - producent ustala, że to jest L i koniec.
Inny producent może sobie ustalić, że te same wymiary są M, albo XS.
Chyba, że to sprzedający doszył sobie metkę ale jak my albo allegro ma to stwierdzić?
To jedynie biegły w sądzie 🙂
No i tak wlaśnie kupowanie na Allegro sie konczy. Sprzedający napisze co chce a ja bede teraz miesiącami dochodzić swoich praw w sądzie. ALLEGRO BEZPIECZNE I SZYBKIE ZAKUPY
Były podane wymiary w opisie?
Jesli nie byly to dlaczego nie dopytalas przed zakupem?
Kolezanka prawniczka uswiadomila cie jak taka sprawa (w Sądzie) bedzie wygladala? 😄
Odnoszę wrażenie, ze chcesz obciążyć kogoś za swój błąd.
@Agnieszka2946 Z uwagi na to, że sprzedający jest osobą prywatną, a nie firmą i wydał negatywną decyzję reklamacyjną, do czego ma do tego prawo, nie mamy tutaj żadnych podstaw do działania. Zakończyliśmy Twoją dyskusję jako rozwiązaną, ale otrzymałaś już od nas informację, że możesz złożyć wniosek do Allegro Protect.
Złóż wniosek o rekompensatę Allegro Protect.
@LEW433 na jakiej podstawie?