Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.pl/oferta/100-zlotych-1973-r-mikolaj-kopernik-proba-10496366830
Facet regularnie wystawia bardzo rzadkie monety z PRL'u za śmiesznie niskie pieniądze, ale nigdzie nie pisze, że to kopia. Zgłaszałem jego aukcje już kilkukrotnie, ale nie ma na to żadnej reakcji Allegro.
Sprzedawanie kodów do Netflixów czy innych gier też jest, z tego co mi wiadomo, niedozwolone. A w praktyce jak z tym jest, wszyscy wiemy.
Masz racje takich sprzedawców powinno się dyscyplinować .Trzeba zgłaszać ,a jak to nie działa to upominać się o reakcję ponownie ,czasem ktoś logicznie myślący się tam trafi i usunie .Wystawiającemu też dobrze jest wysłać wiadomość o konsekwencjach łamania regulaminu (niewłaściwa kategoria) .Wczoraj sam pogoniłem jednego co wystawiał wartościową pozycję z okresu międzywojennego .
Na moje oko to walka z wiatrakami😉 widocznie all nie ma interesu zeby takie aukcje usuwac,a jak juz ktos sue odezwie to dzialaja bardzo powoli...tak powoli ze aukcje dobiegaja konca...prowizja wpada.Kiedys zglosilem falsa 5 groszy 1934 i all tak sie guzdralo z moim zgloszeniem ze aukcja sie zakonczyla...i utopil by ktos ponad 500pln gdybym nie zalicytowal i nie wygral tej aukcji😉 pozniej odstapilem od zakupu i sprawa zakonczona...ake teraz nawet nie chce mi sie takich aukcji nigdzie zglaszac poniewaz nie widze checi i zaangazowania drugiej strony do ukrocenia tego procederu😉
Kilka dni temu zwróciłem uwagę i jakie mogą być tego konsekwencje jednemu ze sprzedawców na AL że wystawia falsa poszukiwanej monety II RP .Odpowiedział że pytał i 99% fachowców potwierdziło mu jej oryginalność. Monety nie usunął ,zakończyła się licytacja z kwotą jaką by mógł osiągnąć oryginał ale widocznie sam to wygrał lub ktoś zrezygnował a wystawił ją ponownie już z zupełnie innym opisem i we właściwej kategorii pisząc że dał ją do sprawdzenia metalu i wyszło że to lewizna. Wychodzi na to że czasem warto zgłaszać takie przypadki niektórzy zrozumieją że nie warto kombinować i lepiej zapytać fachowców przed wystawieniem.
@boatman2 Tak się dzieje i jest to tu powszechne i naturalne, jak z resztą pisze @domkar04 czy też @mwmonety lub @kasi_ak
Widać, że Allegro się tylko zabezpieczyło wymuszonymi zapisami w regulaminach, że niby nie pozwala, zabrania na takie praktyki 😄 Jak widać to wystarcza aby spać spokojnie i robić swoje 🙂
Nawet do tego stopnia że bierze udział w sporach między kupującymi a sprzedawcami mając świadomość, że przedmiot jest nieregulaminowy a jak przedstawisz np licencje z gry, gdzie producent na swojej stronie pisze, ze sprzedaż jest zabroniona to wyślą Cię do niego, żeby pytać czemu tak pisze, że zabrania 🤣
To przykre jak się patrzy że bardziej im zależy na słupkach zysków nie patrząc w jaki sposób one rosną.
@mwmonety To fakt, gorsze jak można w łatwy sposób "próbować obchodzić" prawo 😉 Z drugiej strony jak to mówią, przykłady zawsze idą z góry 😉
Najgorsze jest to że tacy sprzedawcy wciskając swe lewe produkty psują pasje kolekcjonerskie ,wielu zapalonych kolekcjonerów wykiwanych na starcie rezygnuje bojąc się że ciągle może być oszukiwany .
Znalazłem przed chwilą kilka kolejnych przykładów i to takich co łapią się pod paragraf (kopie monet z obecnego obiegu płatniczego) , aukcje 10484206627 ,10479035032 ,10484230037 a jest tego więcej.