Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dziś z zaskoczeniem zauważyłem spadek oceny jakości sprzedaży o 15 punktów. Wygląda, na to że straciliśmy je w kategorii jak w temacie. Proszę o wyjaśnienie:
Nasze ustawienia dla100% ofert są takie same:
@annas14-firma Przekazałam tę sprawę do konsultacji. Kiedy dostanę odpowiedź, odwzwę się tutaj.
@annas14-firma Dostałam informację, że przyczyną tego wyniku jest brak ustawionej godziny wysyłki w weekend. Dane dla tej wartości są przeliczane codziennie. Dlatego od poniedziału do piątku będziesz widzieć punkty w tym obszarze, a w weekendy nie.
@annas14-firma Jest to możliwe np. we współpracy z DPD - sprawdź tutaj.
To nie jest rozwiązanie że jakiś dostawca musi pracować w weekendy ,chodzi raczej o to że normalny sprzedawca chce odpocząć od tego maratonu i w dni wolne świętować a nie nadawać.
@nat_not Link, który mi wskazałaś prowadzi do informacji datowanej 26 listopada 2020, 13:20 i dotyczy "Dostawy weekendowe oraz odbiory paczek od sprzedających w sobotę i niedzielę, które realizuje DPD trwają od 7 listopada do 20 grudnia."
Ponadto:
Co zrobić, aby kurier odebrał od Ciebie przesyłki w weekend:
- do godziny 10:00 w piątek wypełnij formularz Nadania weekendowe z DPD Polska na stronie DPD
- przekaż kurierowi minimum 50 paczek podczas odbioru.
Tak więc to nie jest coś co mogę wdrożyć, pomimo że, jak widzisz, pracuję w sobotę.
@annas14-firma Przepraszam, faktycznie błędnie podpowiedziałam. Natomiast w ofercie firm kurierskich są już weekendowe dostawy. Przykładem jest InPost.
@nat_not No super, ale ...
"... istnieje możliwość skorzystania z ich usług również w soboty. Najczęściej wiąże się to z niedużą dopłatą, która nie odstrasza, zwłaszcza jeżeli naprawdę zależy nam na czasie. "
Jak mogę ustawić oddzielny cennik dostaw lub oferty towarów z wyższą ceną dla nadań w sobotę lub niedzielę?
Ponadto:
"Choć w przypadku Paczkomatów InPost doręczenie w sobotę nie jest gwarantowane, a standardowy czas realizacji liczy się w dniach roboczych, to w wielu przypadkach klientów spotyka miłe zaskoczenie!"
No nie mogę liczyć na miłe zaskoczenie.