anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Absurdalna sytuacja przy zwrocie

NaviEcuTronic
#8 Zapaleniec

Witam czy można zgłosić gdzieś do UOKIK czy do nadzoru finansowego moją sytuacje ? 

Kupujący dokonał zakupu ja nie posiadam produktu , anulowałem zakup ale nie mam możiwości zwrotu  pelnej kwoty poniewaz nie mam na saldzie tyle ile wpłacił kupujący ponieważ allegro potrąciło opłate prowizje , jak mam dokonać zwrotu skoro otrzymałem mniejśza kwote 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

zrobić przelew na podane konto 😉 lub zrobić przelew na własne konto allegro i wtedy zrobić zwrot allegro ci odda za prowizje jak zwrócisz hajs 🙂 

oznacz moderatorów

NaviEcuTronic
#8 Zapaleniec

Nie mam takiej możliwości 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@NaviEcuTronic Podczas zlecania zwrotu powinna pojawić się opcja wpłaty brakującej do zwrotu kwoty  na Twoje saldo Allegro.

https://help.allegro.com/pl/sell/a/zasilenie-kwota-na-konkretny-zwrot-do-klienta-VLv90wWg8tj

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W życiu takieju opcji na oczy nie widziłam. Jest ale wpłaca się całość kwoty. A jeszcze potem to w Dac7 skarbówce jako przychód wysyłają...

NaviEcuTronic
#8 Zapaleniec

No to jest jakiś absurd nie mam możliwości dokonania zwrotu ponieważ na saldzie brakuje tej opłąty za prowizje od transkacji która notabene nie doszła do skutku - niema możliwości wpłaty ponieważ trzeba wpłacić całość kwoty - to jak niby mam zwrócić środki skoro niema takiej technicznej możliwości?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @NaviEcuTronic. W tej sytuacji możesz skorzystać z dwóch rozwiązań. 
Możesz zasilić konto na poczet zwrotu, tak jak opisaliśmy w tym artykule albo zwrócić kupującemu wpłatę bezpośrednio na jego konto, poza Allegro.  

Te wpłatę, którą już otrzymałeś (i z której pobraliśmy prowizję) możesz wypłacić na swoje konto. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

NaviEcuTronic
#8 Zapaleniec

Nie mam takiej możliwości 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@NaviEcuTronic załącz proszę zrzuty ekranu, gdzie będzie widoczny brak możliwości zasilenia kwoty zwrotu (na zrzucie uwzględnij całą stronę - pasek adresowy, datę oraz godzinę). Tak jak wspomniała Maria, możesz również zlecić zwrot pieniędzy poza Allegro - bezpośrednio na rachunek klienta. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

NaviEcuTronic
#8 Zapaleniec

Nie ma możiwości z mojej storny zasilenia nie po stronie platformy

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niezłe działanie na szkodę klienta po stronie Allegro. To nie pierwszy raz gdzie z powodu Allegro klient jest poszkodowany. Potraficie zablokować kwotę prowizji kilka sekund po sprzedaży. Powinniście też ją potrafić odblokować po kliknięciu anuluj. Niby z jakiej racji sprzedający ma wpłacać całą kwotę gdy ta kwota na Alegro jest? Niektóre kwoty są spore, nie zawsze każdy ma... Jak zwykle szkodzicie takimi działaniami. Sprzedawca uczciwie chce oddać, a nie może, bo portal ,obowiązują inne zasady i woli sobie odsetki łapać niż prowizję oddać, by zwrot mógł dojść do skutku!