Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czemu w aktualnie edycji allegro days nie można wszystkich ofert wrzucić?
@nat_not czy kolejne edycje Allegro Days będą także ograniczone do listy? Szczerze ma to fatalny wpływ na naszą sprzedaż.
@GaleriaObrazu przykro mi, ale nie jestem w stanie określić jakie będą warunki przy następnej edycji Allegro Days. Informujemy o tym na bieżąco.
Przecież to jest skandalicznie nielogiczne 🙉 Przykład: ponieważ idzie jesień chcę zrobić promocję na piżamki. Na liście są wzorki w misie beżowe ale nie ma misiów niebieskich i różowych. Jako producent/sprzedawca mogę zrobić dużą promocję na niebieskie bo tanio zakupiłem towar w dużej ilości...no ale przecież Allegro wie lepiej 🙉 Ręce opadają. Takie zasady Allegro nie są korzystne dla nikogo: ja nie zareklamuję i nie sprzedam towaru, klient nie będzie miał ciekawej promocji a allegro nie zyska dodatkowej prowizji. Mam teraz dużo takich ofert, których nie mam jak na Allegro reklamować, przecenić - mogę jedynie zwyczajnie obniżyć cenę ale nie jest to zgodne z racjonalnymi zasadami handlu - klient powinien wiedzieć, że ja ten towar sprzedaje w danym momencie taniej. Oczywiście pójdę z tymi promocjami do innych marketplace np. **piiip**, **piiip** ... ale tam pewnie sprzedam mniej tego towaru no i chyba nie wspiera to sprzedaży na Allegro? Na pewno wielu sprzedawców jest w podobnej sytuacji. Mam wątpliwość czy to jest zgodne z konstytucją RP bo według jej zapisów każdy przedsiębiorca ma mieć równe prawa i szanse rynkowe. Teraz dochodzi do sytuacji, że konkurencji akurat w danej edycji albo wielu kolejnych oferty z listy będą pasować a mi nie i co wtedy? On robi sobie pięknie promocje na piżamki a ja nie bo akurat na liście nie ma produktów, które mam/mogę zrobić taniej. Jak rozumieć takie działania ze strony Allegro? Może ktoś rozsądny z Allegro by się tym tematem zajął?
@Sa_nova @nat_not Przecież to jest skandalicznie nielogiczne 🙉 Przykład: ponieważ idzie jesień chcę zrobić promocję na piżamki. Na liście są wzorki w misie beżowe ale nie ma misiów niebieskich i różowych. Jako producent/sprzedawca mogę zrobić dużą promocję na niebieskie bo tanio zakupiłem towar w dużej ilości...no ale przecież Allegro wie lepiej 🙉 Ręce opadają. Takie zasady Allegro nie są korzystne dla nikogo: ja nie zareklamuję i nie sprzedam towaru, klient nie będzie miał ciekawej promocji a allegro nie zyska dodatkowej prowizji. Mam teraz dużo takich ofert, których nie mam jak na Allegro reklamować, przecenić - mogę jedynie zwyczajnie obniżyć cenę ale nie jest to zgodne z racjonalnymi zasadami handlu - klient powinien wiedzieć, że ja ten towar sprzedaje w danym momencie taniej. Oczywiście pójdę z tymi promocjami do innych marketplace np. **piiip**, **piiip** ... ale tam pewnie sprzedam mniej tego towaru no i chyba nie wspiera to sprzedaży na Allegro? Dodatkowo robiliśmy zawsze reklamę w mediach społecznościowych np. na FB z odnośnikami do Allegro, od tego miesiąca będziemy kierować klientów do innych marketplace, tam gdzie możemy zrobić te promocje. Na pewno wielu sprzedawców jest w podobnej sytuacji. Mam wątpliwość czy to działąnie Allegro jest zgodne z konstytucją RP bo według jej zapisów każdy przedsiębiorca ma mieć równe prawa i szanse rynkowe. Teraz dochodzi do sytuacji, że konkurencji akurat w danej edycji albo wielu kolejnych oferty z listy będą pasować a mi nie i co wtedy? On robi sobie pięknie promocje na piżamki a ja nie bo akurat na liście nie ma produktów, które mam/mogę zrobić taniej. Jak rozumieć takie działania ze strony Allegro? Może ktoś rozsądny z Allegro by się tym tematem zajął?