Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak nalic,aja allegro ads. Jeżeli ustawiłem budżet dziennie 100zl to znaczy że dziennie będę placic 100zl nawet jak nic się nie sprzedało?
@Stelmach91 w ADS płacisz za każde kliknięcie .
Czyli jeśłi ustawiłeś 100zł to za każdym razem kiedy klient wejdzie w Twoją oferte z pozycji reklamowanej - płacisz określona kwote (CPC). Klient nie musi nic kupić .
Twoja oferta jest wyświetlana w miejscach reklamowych dopóki kwota za ilość kliknieć nie przekroczy około 100zł
Pisze około ponieważ jest to kwota usredniana i jeśli jednego dnia budzet sie nie wyklika i zakonczy np na 80 zł to nastepnego dnia kwota moze być wyższa od 100zł ( np 120)
Srednia dzienna kwota w miesiącu nie powinna przekroczyć 100zł ( czyli max 3 tys za miesiąc) nawet jeśłi nic nie sprzedaż
Dokladne swoje wydatki i statystyki kampanii możesz sledzić w zakładce ADS -> statystyki
To jezeli mam w ofercie produkt za 15zl to nie opłaca się korzystać z allegro ads bo będę bulił za reklamę nawet jak się nic nie sprzeda
@Stelmach91 to juz musisz sobie sam policzyć na ile Ci sie opłaca
W panelu mam ze sie emituje. To znaczy że jeszcze to ads nie dziala w 100%?
@Stelmach91 to znaczy że reklama jest aktywna a dzisiejszy budzet nie został jeszcze wyklikany. Powinieneś mieć też pasek który jest na początku zielony a im mniej dziennego budzetu zostaje pasek bedzie robił sie krótszy i zmienial kolor.
Te dane dotycządzisiejszego dnia . W statystykach powinineś mieć wczesniejsze dane: koszty, ilość emisji ilośc kliknięć itd itp
Musisz posiedzieć poczytać
@Stelmach91 Wyświetlenie reklamy i kliknięcie nigdy nie gwarantuje sprzedaży. Ads służy do tego by Twoje oferty częściej się wyświetlały klientom, płacisz jak ktoś kliknie w Twoją ofertę z reklamy.
Finalna decyzja o zakupie zawsze należy do klienta.