Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Sprzedałem na allegro lokalnie terminal sprawny. Opisałem dokładnie ze jest pamięć dysk i sam terminal. Po czym kupujący chce cześciowy zwrot pieniędzy bo stwierdził po zdjęciach że terminal był z windowsem (zamiast sie mnie zapytać) W ogłoszeniu nie było napisane ze sprzedaje z windowsem. I kupujacy wpisał kilka razy złe hasło bios tego to urzedzenie sie zablokowało na dobre. Ja sprzedaje od lat na allegro i zawsze sprawne rzeczy. Ten człowiek sam popsuł i chce abym mu pieniadze zwrócił.
Czy na zdjęciu był widoczny uruchomiony terminal a na terminalu widoczny był uruchomiony system Windows?
Jeśli tak to kupujący ma prawo oczekiwać, że system jest również częścią oferty.
Zdjęcia są integralną częścią oferty.
Windows nie kosztuje 40zł
Powinieneś dokładnie napisać co sprzedajesz.
Jeśli na zdjęciach pokazujesz terminal z wgranym Windowsem, to taki powinieneś dostarczyć, lub napisać, że system, czy co tam jeszcze nie jest częścią oferty itd.
Tak zwyczajnie, po "uczciwemu"... Tutaj przyszedłeś po poradę i jeszcze się bulwersujesz, gdy Ci jej uczciwie udzielają.
@Woltarius Trochę nie tak, opisujesz przecież że problemem nie jest Windows, problem polega na niemozliwości odpalenia tego ustrojstwa bo klient wpisuje niewłasciwe hasło. Więc problemem nie jest Windows lecz bios i niewłaściwe haslo.
Więc pytanie: czy klient miał udostępnione hasło, czy miał jakąkolwiek instrukcję, informację jak to należy uruchomić?
Masz normalną reklamację, klient ne może uruchomić urządzenia. Sprawa jest poważna nie możesz tak po prostu wysłać go na drzewo.
ps. Winows to temat poboczny, jeśli uruchomi bios to niech sobie zainstaluje co mu sie widzi, jakiś Android lub inny OS.
Wiec. Kupujący miał hasło biosu Fireport lecz wipsał cytuje: "Wpisałem z dużej litery, z małej, wszystkie duże, na przemian" I tak zablokował zaszyfrował sobie sprzet. Z tego co pisał mi to nie wie gdzie znaleść i jak zainstalować windowsa. I teraz kłuci si ę o połowe kasy czyli 20 zł