allegro protec

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
dzień dobry, sprzedałem kupujący słuchawki, ten mi je odesłał w formie zwrotu, lecz przyszły one całe poobijane i nie są w stanie idealnym(takim jakim były wysyłane) kupujący skorzystał z allegro protect, lecz mi to zostały pociągnięte środki. co mam zrobić w takiej sytuacji ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113944442 złożył reklamację ??? co zrobiłeś ??? bez powodu nie wypłacają musiałeś coś olać lub przeoczyć ? napisz jak to wyglądało i co zrobiłeś ?
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
kupujący kupił ode mnie słuchawki, a później postanowił je zwrócić. Miały przyjść ode w idealnym stanie, a przyszły całe poobijane. ja reklamacji nie uznałem, więc allegro napisało mu że dostanie środki z allegro protect. allegro prosiło mnie o spisanie jakiegoś protokołu na co ja im odpisałem aby wyjaśnili o co bardziej chodzi i powiedzieli gdzie dokładnie znajduje się ten wniosek. nie otrzymałem odpowiedzi, tylko pobrali pieniądze z mojego salda
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113944442 to była reklamacja ? kiedy był zakup a kiedy odesłane ? nie rozpatrzyłeś reklamacji w terminie to allegro zrobiło to za Ciebie 😞
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no to kupujący poprosił mnie o dane do reklamacji, a ja mu je podałem dwa dni później. czy wie pan czy coś mogę zrobić z tej sprawie ? bo moim zdaniem allegro protect czyli płaci allegro a nie ja. bezsensu co ja mam zrobić ze zniszczonym towarem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113944442 było rozpatrzyć reklamację, odpisałeś coś na reklamację, była pewnie dyskusja olałeś procedury i taki efekt 😞
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak zwrot to przyjmujesz i zwracasz mu tyle ile wart jest towar, reklamacje rozpatrujesz i uznajesz albo odrzucasz, wszystko w czasie zgodnym z prawem! allegro protect może wypłacić ale jak reklamacja odrzucona> uzasadniona to nie powinno obciążać Ciebie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
właśnie odrzuciłem reklamację, a później uzasadniłem dlaczego to zrobiłem, a allegro pobrało mi pieniądze z salda. co zrobić w takiej sytuacji ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113944442 napisał(a):
no to kupujący poprosił mnie o dane do reklamacji, a ja mu je podałem dwa dni później.
Chwila chwila, to brzmi tak jakbyś podał adres do odsyłki bo uznałeś reklamację kupującego, tak przynajmniej dla mnie to wygląda.
Teraz to już nic nie zrobisz. Musisz oddać kasę allegro

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
nie. allegro pisało na dyskusji abym podał adres do wysyłki i że mam prawo zaznajomić się z produktem i wtedy podjąć decyzję o reklamacji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tego nie rozumiem, a wszytko w czasie 14dni?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
nie. powyżej 14 dni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To masz odpowiedź dlaczego! masz 14dni na rozpatrzenie i należało w tym czasie odrzucić albo uznać a tak z automatu reklamacja jest uznana.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
teoretycznie nie mogłem uznać reklamacji bo nie miałem towaru. czyli normalnie muszę zapłacić za towar ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:113944442 To bez znaczenia, nie miałeś to należało odpisać w czasie 14dni że odrzucasz reklamację ponieważ towar nie został odesłany.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
wtedy tego nie wiedziałem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
I co mam Ci odpowiedzieć? dużo straciłeś?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
700 jakoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Trochę jest.🤗

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no w sensie tak stracić to 100 bo pieniądze za produkt mam na koncie więc tylko opłacić za tą przesyłkę która tam jest i za jakieś inne opłaty, ale czekam jeszcze na odpowiedź od allegro
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »