anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

SPRZEDAŁEM TOWAR ELEKTRONICZNY ALTERNATOR DO HYBRYDY KUPUJĄCY BĘDĄCY FIRMA ZAMONTOWAŁ GO CHOĆ MIAŁ TYLKO PODŁĄCZYĆ WTYCZKĘ CELEM SPRAWDZENIA KOMUNIKACJI ALTERNATOR AUTO NIE ZROBIŁ TAK TYLKO GO ZAMONTOWAŁ UŻYTKOWAŁ I NASTĘPNIE ZGŁOSIŁ REKLAMACJE ŻE TOWAR PODCZAS UŻYTKOWANIA ULEGŁ USZKODZENIU , JAK POPROSILIŚMY O OPISANIE DANEJ SYTUACJI TO KUPUJĄCY NIE ZROBIŁ TEGO NIE PRZEDSTAWIŁ PROCESU MONTAŻU ANI LICENCJI NA OPROGRAMOWANIE JAKIEGO UŻYŁ DO MONTAŻU ,O  POPROSILIŚMY KUPUJĄCEGO BY NAM ODESŁAŁ ZAKUPIONY TOWAR CELEM WERYFIKACJI A ALLEGRO UZNAŁO ŻE NIE MUSI TEGO ROBIĆ I NA PODSTAWIE TEGO WYPŁACIŁO MU NALEŻNOŚĆ OBCIĄŻAJĄC NAS TYMI KOSZTAMI NAWET NIE ZWERYFIKOWAŁO ŻE KUPUJĄCY TO FIRMA . STWIERDZILI ŻE TO SPRZEDAJĄCY POWINIEN SAM ZDEMONTOWAĆ SPRZEDANY TOWAR I ŻE SPRZEDAJĄCY NIE MA PRAWA PROSIĆ O ZWROT CELEM WERYFIKACJI USZKODZENIA TAKIEGO OSZUSTWA JESZCZE NIE WIDZIAŁEM ALE WIDZĘ ŻE ALLEGRO TEZ POTRAFI DOBRZE OSZUKIWAĆ I NACIĄGAĆ SPRZEDAWCÓW A CO NA DOMIAR STWIERDZILI ŻE SPRZEDAŻ NASTĄPIŁA 45 DNI WCZEŚNIEJ I NIE MA ZWROTU PROWIZJI JAK SĄDZICIE KTO TU JEST OSZUSTEM 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

A CO DO TEJ WYTUACJI TO ALLEGRO JESZCE NIE ZAMIERZA ZWRÓCIĆ PROWIZJI BO REKLAMACJA TRWAŁ WIĘCEJ NIŻ 45 DNI KOLEJNY WAŁEK I OSZUSTWO NA SPRZEDAJACYCH . KUPUJĄCY DOSTAŁ 3 DNI NA OKREŚLENIE SIĘ CO MAMY ZROBIĆ Z ALTERNATOREM I TO NORMALNE BO ODESŁANY ALTERNATO USZKODZONY PRZEZ KUPUJĄCEGO JEST JEGO WŁASNOŚCIĄ JEŻELI NIE ODPISUJE I NIE ZAMIERZA SIĘ OKREŚLIĆ WIĘC TO MY PODEJMUJEMY DECYZJĘ CO MAM Y ZROBIĆ ODPŁATNI ECZY NIE ODPŁATNIE ODDAĆ GO NA RECYKLIG DO STACJI DEMONTAZU POJ. I TO NASZA SPRAW JAK TO ROZAIĄŻEMY NIK TU NIE ŁAMIE ŻADNYCH PRZPISÓW WIUĘC SUGESTJA NIEZROZUMIAŁA TOTALNY BEŁKOT 

oznacz moderatorów

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

JESZCE JEDNO DLACZEGO JAK PROSZE O NAGRANIE Z ROZMOWY Z PĄNSTWA PRACOWNIKIEM KTÓRY TO SAM STWIERDZIŁA ŻE KUPUJĄCY NIE DOTRZYMAŁ PROCESU REKLAMACJI  I TO WASZ PRACOWNIK ZAKAŃCZA DYSKUSJĘ W TYM PROCESIE TO NI EPRZESYŁACIE MI JEGO JUŻ OD ŁADNYCH PARU DNI A JEST TO WASZYM OBOWIĄZKIEM CO JASNE JEST W PRZEPISACH RODO NA KTÓRE SIE POWOŁAŁEM CO CZEKACJIE JAK NAGRANIE SIĘ PRZEDAWNI BY NIE MOGŁ OBYC WYKOŻYSTANE PRZECIWKO WASZYM NIEUCZCIWYM PRAKTYKOM I KTO TU JEST NIEUCZCIWY 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@EXITCAR-SK prowadzisz już z nami korespondencję e-mailową (nr 53136801), w której Doradcy odnieśli się do poruszonych przez Ciebie kwestii i wszystko wyjaśnili. Rozumiem, że chęć otrzymania nagrania rozmowy z Doradczynią zgłosiłeś w osobnej sprawie? 
Jeśli tak, poproszę o jej numer. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

MACIE CHYBA PROBLEM MIĘDZY SOBĄ W KOMUNIKACJI I OLEWACIE TO CO PISZE SIĘ DO WAS WIĘC SZKODA CZASU ROBICIE SPYCHOLOGIĘ BY TYLKO SPRZEDAJĄCY PODDAŁ SIĘ I NIE DRĄŻYŁ TEMATU CAŁE TO WASZE GADANE TO KOLEJNA LIPA JAKI WSPÓŁPRACA Z WAMI 

oznacz moderatorów

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

NIE MASZ POJĘCIA O MONTAŻU TAKICH CZĘŚCI DOINFORMUJ SIĘ A NASTĘPNIE ZBIERAJ GŁOS , INSTALACJĘ GAZOWA DO AUTA TEZ SAM MONTUJESZ CZY U SPECJALISTY I KTO WYSTAWI ZAŚWIADCZENIE SAM SOBIE WYSTAWIASZ CZY WARSZTAT KTÓRY TYM SIĘ ZAJMUJE WIĘC  UZASADNIONA JEST MOJA PROŚBA O PROCES MONTAŻU CELEM WERYFIKACJI POPRAWNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA A KOWALSKI NIE POWINIEN TEGO SAM MONTOWAĆ I TU JEST SPRAWA JASNA ON TO ZROBIŁ ON ZEPSUŁ KONIEC TEMATU A PAŃSTWO CHRONICIE NIEUCZCIWYCH KUPUJĄCYCH PO PRZEZ ŚMIESZNY PROGRAM ALLEGRO PROTECT KTÓRY SŁUŻY DO WYŁUDZANIA PIENIĘDZY OD SPRZEDAWCÓW . KONIEC TEMATU 

oznacz moderatorów

szymela54
Maestra

KONIA Z RZĘDEM TEMU, KTO PRZECZYTA - BEZ NERWACJI - TĘ MOJĄ "INWOKACJĘ"🤣

GADANE! LEKTURO MA, CO MI PSOWASZ ZDROWIE, A I WZROK NADWYRĘŻASZ, NIECH KAŻDY SIĘ DOWIE. POLSZCZYZNO UKOCHANA, O NACUDJONASZA, JAK TU OCHĘDOŻYĆ TĘ STAJNIĘ AUGIASZA? GWAŁT TU CZASEM CZYNIĄ, AŻ I CZŁEKA SZLAG TRAFIA! ZHAŃBIONA GRAMATYKA, TAKOŻ ORTOGRAFIA! ORAZ, GDY GDZIEŚ UMYKA NIE MNIEJ WAŻNA FUNKCJA - CZEMUŻ SPONIEWIERANA BIEDNA INTERPUNKCJA? ALBO PISZĄ, ŻE CZWARTA TO JESZCZE ZA WCZEŚNIE NA SMS-NAJAZD, KIEDY ONI SĄ WE ŚNIE. GODNE TEŻ POŁAJANKI I CIĘTEJ KRYTYKI, GDY TU JAKIEŚ JEJMOŚCIE ŚCIBOLĄ WIERSZYKI!

WĄTKOTWÓRCO! NAPISZĘ - JUŻ TAK MIĘDZY NAMI - TO NIE WERSAL, BY PISAĆ TU WERSALIKAMI!

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#10 Popularyzator#

aż trudno uwierzyć że tacy ludzie sa w stanie prowadzić z sukecesem jakakolwiek dzialalnośc gospodarczą..

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@msniezek tak na logikę - jeżeli to była reklamacja - sprzedawca ma ją prawo odrzucić, ze względu, że towar był montowany przez nieuprawniony podmiot, w nieuprawniony sposób

np: zła kolejność czynności

oczywiście na allegro w ofercie nie można opisać sposobu montażu -takie oferty są kończone przez serwis - bo opis nie dotyczy samego produktu

w reklamacjach i gwarancjach też tego nie można napisać

@EXITCAR-SK popełniłeś błąd - należało zrobić jak robią to sprzedawcy np: materiałów budowlanych - piszą, że produkt należy używać np: z podkładem ich produkcji - nie użyto to odrzucają reklamację

Tutaj należało poszukać podobnych przyczyn i odrzucić reklamację.

@EXITCAR-SK 

TO MY PODEJMUJEMY DECYZJĘ CO MAM Y ZROBIĆ ODPŁATNI ECZY NIE ODPŁATNIE ODDAĆ GO NA RECYKLIG DO STACJI DEMONTAZU POJ. I TO NASZA SPRAW JAK TO ROZAIĄŻEMY NIK TU NIE ŁAMIE ŻADNYCH PRZPISÓW WIUĘC SUGESTJA NIEZROZUMIAŁA TOTALNY BEŁKOT

jeżeli towar nie jest twoją własnością nie możesz tak robić - musisz mieć zgodę na każdą czynność kupującego.

oznacz moderatorów

EXITCAR-SK
#9 Pomysłodawca#

po odrzuceniu reklamacji w pierwszym etapie jak i w drugim gdzie sam pracownik allegro zakończył dyskusje reklamową widząc że kupujący nie dopełnia procesu reklamacji i wtedy dopiero było zadane pytanie co mamy zrobić z towarem do kupującego czy mamy go odesłać czy oddać do stacji demontażu-recyklingu takich części nie otrzymaliśmy odpowiedzi , Dla nas sprawa jasna kupujący złamał wszystkie możliwe zasady co do montażu nic nie przedstawił z dokumentacji montażowych i allegro przyznało mu zwrot tak to można każdego sprzedawcę oszukać na pełnym legalu przy pomocy allegro 

oznacz moderatorów