Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Kiedyś sprzedałam produkt na allegro, nie wysłałam go ale allegro protect oddało kupującemu środki, potem mi allegro doliczylo do rachunku i ja ten zwrot z allegro protect spłacam u komornika .
A teraz dostałam wezwanie na policję w sprawie tej sprzedaży.
No ale skoro allegro protect oddało a ja oddaje allegro to co teraz dalej ?
@az1rael nie wiem, może czeka na kolejne dyskusje 🤔
To już musi udowodnić prokurator przed sądem, jeżeli zdecyduje się na wniesienie aktu oskarżenia.
A poza tym policja może go przesłuchać w charakterze świadka lub podejrzanego. Informacja o tym w jakim charakterze został wezwany jest na wezwaniu.
Wezwanie jako świadek od allegro
@Client:93469470 czyli nic ci nie grozi ze strony policji ciekawi nas ciąg dalszy jeśli raczysz się nim podzielić
najpierw wezwanie jako "świadek" w sprawie, a potem już postawione zarzuty jak np: się np: mimowolnie przyzna do przestępstwa co zrobił tutaj zaczynając ten wątek
@Client:93469470 musisz twierdzić, że nie wysłanie to nie twoja wina, miałeś zamiar to zrobić ale zaszły nieprzewidziane okoliczności, chciałeś zwrócić pieniądze ale allegro Cię w tym ubiegło - więc zwróciłeś pieniądze serwisowi i myślałeś, że sprawa jest zamknięta, co potwierdził kupujący nie mają do Ciebie żadnych pretensji bo otrzymał pełną kwotę jaką zapłacił
oczywiście skonsultuj to z prawnikiem
Zauważ że OP napisał, że kwotę spłaca komornikowi. Oznacza to, że ignorował wcześniejsze wezwania do spłaty długu i portal zdecydował się na sądową egzekucje należności. Oczywiście OP wyrok sądu, nakazakujacy spłatę, także olał, dlatego egzekucją zajął się komornik.