Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Zgodnie z nowym regulaminem ustaliłem koszty przesyłek w allegro smart -
Kurier Allegro DPD - 12,99zł
Kurier Allegro DPD pobranie - 16,99zł
Sprzedałem 2 przedmioty, 2 różnych kupujących, 2 inne aukcje. Kupujący w ramach allegro smart wybrał przesyłkę kurierską - Kurier Allegro DPD.
Do rzeczy - próbuje "nadaj przesyłkę kurierem" i w obu przypadkach wyskakuje mi kwota 15,85zł.
Dodam iż wcześniej już miałem założone konto na furgonetka.
Czy robie coś źle, czy ustaliłem źle ceny czy być może jest to jakiś błąd allegro ?
Pozdrawiam
czy dostałeś maila od allegro potwierdzającego przełączenie Cie na nowy system ?
zaczyna sie słowami "Włączyliśmy Cię w nowy model rozliczeń."
Info o tym, że od 2 kwietnia godz 12:00 jest tylko umowne i wszystko zaczyna sie od tego maila
Sprawdź bo nie wszyscy brokerzy obsługują Allegro DPD
Korzystasz z DPD przez pośrednika
Ustal, czy pośrednik nie obciąży cię za przesyłki nadane metodą Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DPD pobranie.
Podczas nadawania przesyłki zawsze wprowadzaj pełny, poprawny adres e-mail klienta. Pełny adres zawiera dwie części połączone znakiem “+” oraz domenę @allegromail.pl. Znajdziesz go zawsze w powiadomieniach o sprzedaży i w szczegółach zamówienia.
Tak, wszystko jest automatycznie podpięte. Wyglada to jakby Allegro korzystało z serwisu furgonetka.
Jesli nie otrzymales maila od allegro o WŁĄCZENIU nowego sposobu rozliczeń to nie bedzie dzialac.
Maila dostałem. Ale zazwyczaj korzystałem z serwisu furgonetka, a teraz zauważyłem, ze chyba potrzebuje mieć konto/ login w serwisie DPD. Ale w takim bądź razie nie wiem dlaczego otrzymałem maila?