anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro zablokowało wypłatę środków ze sprzedaży i nie chce ich wypłacić przedłużając terminy.

Client:115954930
#7 Wielbiciel#

Witam.

Może ktoś w końcu zajmie się sprawą odblokowania wypłaty środków z Allegro gdzie już ponad 2 miesiące jestem ponad tysiąc złotych do tyłu. Odczekałem wymagany czas odblokowania środków narzucony przez Allegro mimo, iż regulamin mówi coś innego w tym temacie. Okazuje się dzisiaj, że po opłaceniu dwóch złotych na minusie ze sprzedaży (taki warunek stawił dział bezpieczeństwa) narzucili termin nie styczeń ino UWAGA MAJ 2024! Oczywiście mam całą historię rozmów i odblokowanie środków miało nastąpić dziś, a konta dopiero w maju. Okazuje się, że ot tak dział bezpieczeństwa przedłuża sobie termin wypłaty środków ze sprzedaży o 5 miesięcy. Proszę moderatorów o jakiś kontakt z działem bezpieczeństwa odnośnie mojej sprawy, bo to wygląda na celowe "gierki" z ich strony co to oni nie są, a Allegro obraca moimi pieniędzmi od ponad dwóch miesięcy. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:115954930 Moderacja Ci nie pomoże w tej sprawie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

To co robić w takiej sytuacji? Allegro robi sobie ze mnie żarty, a dokładniej dział bezpieczeństwa robi co chce. Przetrzymuje pieniądze od ponad dwóch miesięcy i nagle wymyślili, że wypłacą dopiero w maju - to są kpiny. Nie wiem czy pójście zgłosić ich do odpowiednich służb o przywłaszczenie coś da. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i sam nie wiem co robić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

W zasadzie trudna sprawa tylko DB🤔

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Wyczytać co jest przyczyną i ją usunąć 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wszystko zostało wyjaśnione z działem, narzucili termin odblokowania środków na styczeń 2024, bo tak mówi im regulamin. Dziś okazuje się, że to maj, a w maju może listopad. Skoro napisali mi, że styczeń to styczeń.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Ale jak napisali że nie styczeń a maj to jakoś uzasadnili chyba? 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie, i o to chodzi w tym wszystkim.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Mają darmową pożyczkę.😡

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No chyba tak, dobrze, że to ponad tysiąc złotych to zawsze mogę zgłosić to na policję w ostateczności. Poniżej 800 to nie byłoby sensu nawet. Ogólnie to na razie chcę to jeszcze polubownie załatwić skoro dział bezpieczeństwa pisał o styczniu to się tego trzymam i korespondencji mi nie usuną 🙂

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

A sprzedales coś w ostatnich tygodniach? 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nic nie sprzedałem i nie zamierzam już sprzedawać jak to tak wyglądać ma.

Mogę wrzucić całą korespondencję od listopada z działem. W skrócie przystało na tym, że wypłata zwolni się ze styczniem 2024 natomiast konto z majem 2024. Dziś po kontakcie z działem bezpieczeństwa kazali zapłacić dwa złote zaległości ze sprzedaży. Zapłaciłem i cyk termin "maj 2024"

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Mały update:

Dostałem odpowiedź, że wyplata jest w trakcie weryfikacji i mam się zgłosić jutro. Nie wiem czy ten temat pomógł, ale jeśli jutro mam się zgłosić to ciekawe jak odpisze im po północy - jutro to jutro 🙃 ogólnie dalszy ciąg odciągania wypłaty środków ze sprzedaży..

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów