anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allero złośliwie zaniza mi poziom mojej sprzedaży

archimed
#12 Orędownik#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dzień dobry. Sprzedałem w licytacji kalkulator. Nr nr: 17460688352 Nabywca zapłacił (6 maj 2025, 23:42), ja dostarczyłem paczkę do paczkomatu 7 Maj 2025, 9:56 Nadana poprzez Paczkomat/PaczkoPunkt Paczka została nadana przez Nadawcę i już wkrótce do Ciebie trafi.

Jak widać, paczkę nadałem 10h14m po otrzymaniu wpłaty, a po odliczeniu godzin nocnych 3h56m po otrzymaniu wpłaty. Ale wg **piiip**nych "zasad" Allegro zostanę ukarany odjęciem punktów za "brak szybkiej wysyłki". Moze w końcu ktoś z Allebro puknie się w ten swój pusty łeb i trochę pomysli.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@archimed  problem w tym, że ich nie interesuje kiedy włożyłeś do paczkomatu, ale godzina  kiedy kurier wyjął paczkę😉

oznacz moderatorów

archimed
#12 Orędownik#

Czyli typowy przykład rozboju Allegro na równej drodze. Przy okazji gratulacje dla Nabywcy, który oplacił przesyłkę niecałe 20 minut przed północą, a dla załganego Allegro 20 minut = cały dzień kalendarzowy. O tym, ze wg małpiej złośliwości Allegro to JA odpowiadam za godzinę odbioru paczki z paczkomatu PRZEZ KURIERA, doskonale wiem i dotąd nie reagowałem, ale po tym klinicznym przykładzie bezczelności i plucia mi prosto w twarz przez Allegro nie wytrzymałem.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T to jest właśnie cały paradoks w tym ;D jak można liczyć czas dostawy dopiero gdy kurier zeskanuje : ) 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @archimed, miara "szybkiej wysyłki" jest sekcją dodatkową. Nie można w niej uzyskać punktów ujemnych, a jedynie dodatnie. Jest to sposób na ewentualnie uzyskanie dodatkowych punktów, a nie karanie sprzedawców. 

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

archimed
#12 Orędownik#

Podziwiam dowcip Pana Moderatora. Zacytuję klasyka Sapkowskiego: "Mieć 50 pktów, a nie mieć 50 pktów, to minus 50 punktów". W opisanej sytuacji, wyrwany ze snu, miałem 18 minut na wydrukowanie etykiet oraz dostarczenie do paczkomatu, pod warunkiem, ze również kurier by się przed północą pojawił, co oczywiście jest skrajną niemożliwością. Naprawdę zastanawiam się, jak można takie głupoty wypisywać, cóż, woda sodowa robi swoje. To proszę zobaczyć, ile osób na Allegro przestało być Moderatorami. To co, Moderatorów premiują za gnębienie użytkowników????  Cóż, ktoś, wyższa persona może pognębić też Moderatora, o czym mówi znana bajeczka "Paweł i Gaweł".

oznacz moderatorów