anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowana przesyłka - wysłana paczka

store_official
#7 Wielbiciel#

Witam,

Anulowałam przesyłkę w Wysyłam z Allegro i anulowałam również w hurtowni zamówienie dla klienta.

Ale na magazynie nie zauważyli, że zamówienie zostało anulowane i wysłali paczkę na anulowanej etykiecie. Co w takim przypadku jeżeli anulowałam przesyłkę? Dziwne, że została przyjęta paczka przez kuriera. Czy mogę przywrócić jakoś anulowaną przesyłkę?

Jeśli anuluję przesyłkę w WZA to etykieta też będzie anulowana automatycznie?

Czy jest szansa, że w takim przypadku paczka wróci do hurtowni?

Czy będzie pobierany koszt przesyłki Allegro Smart?

Może ktoś miał podobną sytuację?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

mdrogeria
#21 Demiurg#

@store_official paczka nadana , status zmieniony , dopłata do smarta naliczona , jeszcze zapłacisz za powrót .

oznacz moderatorów

store_official
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria Ale przesyłka będzie dostarczona do klienta, jeżeli jest w WZA anulowana?Zrzut ekranu 2023-11-16 155239.png

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

tak

oznacz moderatorów

store_official
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria Co w takim przypadku znaczy anulowanie przesyłki w WZA? Myślałam że od razu anuluje się etykieta

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@store_official anulowanie daje Ci możliwość ponownego wygenerowania etykiety , ale skoro jest , kurier podjął to do klienta pójdzie .

oznacz moderatorów

store_official
#7 Wielbiciel#

@mdrogeria W przypadku anulowania przesyłki, kolejna etykieta będzie płatna? Bo z tego co widziałam pierwsza jest darmowa

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

@store_official dalej Ci nie pomogę , nie korzystam z WzA  ,zaczekaj na Dziewczyny 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@store_official rzeczywiście dziwna sytuacja, ale skoro kurier ją odebrał, to najprawdopodobniej trafi już do kupującego. Jeśli przesyłka została anulowana w Wysyłam z Allegro to będziesz mógł wygenerować drugą w ramach Smart! 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów