Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
przy nadawaniu paczki Allegro DPD za pobraniem pojawia się błąd przy wartości ubezpieczenia
"Błąd przetwarzania
Pole "Wartość ubezpieczenia" zawiera błędne dane: liczba spoza przedziału (oczekiwano <10 cyfr>.<2 cyfr>)"
wartość ubezpieczenia 117,60 zł. próbowałam zmienić "." na "," i nadal występuje ten sam błąd
nr zamówienia f5344111-b4dc-11ec-95b7-d7a702a00782
proszę o pomoc. dziękuję @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
przez opcje "za podbraniem" nie możemy nadawać paczek czy dziś ten problem bedzie rozwiazany??
Podbijam, również nie mogę nadać paczki.
Pomimo, że kwota wpisana jest dobrze. Występuje to tylko przy przesyłkach pobraniowych.
Komunikat brzmi" "Błąd przetwarzania. Pole "Wartość ubezpieczenia" zawiera błędne dane: liczba spoza przedziału (oczekiwano<10cyfr>.<2cyfr>)" Proszę o szybkie rozwiązanie problemu.
Witam
Mam tak samo
Witam.. u nas ten sam problem 😞
Błąd przetwarzania
Pole "Wartość ubezpieczenia" zawiera błędne dane: liczba spoza przedziału (oczekiwano <10 cyfr>.<2 cyfr>)
Prosimy o pomoc @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
i co już drugi dzień, nie działa usługa. Mam nadzieję że powiadomicie odbiorców DPD pobranie że występuje opóźnienie z winy Allegro, czy zgonicie na sprzedawców?
To samo zam 01282082-b579-11ec-b33e-132b97fe1a50
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ witam. Prosze o pilną pomoc. Nie mogę nadać jednego zamówienia ponieważ cały czas wyskakuje mi błąd w wartości A wlasciwie formacie "wartość ubezpieczenia". Problem w tym że nic tam nie zmieniam. Pozostałe 11 paczek nadalam bez problemu a przy jednej i tej samej jest problem za każdym razem, niezależnie z jakiego urządzenia to robię. Proszę o pomoc i wskazówki jak mogę to nadać jak najszybciej. Dziękuję.
Aaa... nadaje poprzez allegro. I chodzi o przesyłkę dpd. I jeśli to istotne to jedyna w dzisiejszym dniu przesyłka pobraniowa (wartość to raptem 40.87)
Dzień dobry
Podczas próby generowania listu dla DPD POBRANIE finalnie wyświetla mi się to:
Błąd przetwarzania
Pole "Wartość ubezpieczenia" zawiera błędne dane: liczba spoza przedziału (oczekiwano <10 cyfr>.<2 cyfr>)
Masakra z Wami!!! Co chwilę zmieniacie i niby ulepszacie,a my tylko na tym tracimy. Stary system działał i wszystko grało,a co raz większe zmiany to większe kłopoty... Spowodujecie,że ludzie będą odchodzić od sprzedaży na Allegro,bo to my dostajemy rykoszetem za niewysłaną paczkę,a Wy macie to w d....
Nr zamówienia:
81e77401-b560-11ec-8d9c-c5853f089608
Pozdrawiam.......
Etykieta ruszy jeżeli zaokrąglicie kwotę
U mnie ten trik nie działał,inna sprawa,że paragon już wystawiony...
Dzień dobry, mam identyczny problem. Wcześniej wszystko działało bez zarzutu.
Również dołączam się do prośby o rozwiązanie problemu:
Nr. Zamówienia : b5b80da2-b51d-11ec-a839-1dc117cfa750
witam, próbuje nadac przesyłkę ale wyskakuje mi błąd
Błąd przetwarzania
Pole "Wartość ubezpieczenia" zawiera błędne dane: liczba spoza przedziału (oczekiwano <10 cyfr>.<2 cyfr>).
Jest to przesyłka za pobraniem, nigdy wcześniej nie było takiego problemu wartość ubezpieczenia zawsze odpowiadała wartości zamówienia. Już probowałam różne kombinacje ale nadal wyskakuje błąd. Czy ktoś jest w stanie coś poradzić co zrobić w tej sytuacji ?
Zaokrąglij sumę do całych złotówek ale w dół - w pobraniu i ubezpieczeniu
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie zgłoszenia i przykłady, które wskazaliście. Błąd jest już naprawiony, dlatego problemy nie powinny występować. Przepraszamy za wszelkie utrudnienia.
Rozumiem , że jak wcześniej wydrukowałem list wstawiając niższa kwotę pobrania i ubezpieczenia / pomniejszoną o grosze czyli zaokrągloną w dół / to mogę go wyrzucić . Teraz mogę wydrukować poprawny list z prawidłową kwotą i zostanę obciążony tylko za jedną przesyłkę
Stuk puk - czy jest z nami moderator? Można prosić o odpowiedź na ostatni post
@automikulindak Skonsultuję tę kwestię, ale podaj mi proszę o jakie zamówienie dokładnie chodzi.
Zamówienie a5bffa12-b53c-11ec-afb8-fb21d39ca204 - wydrukowałem nowa nalepkę z właściwą kwota pobrania i nadałem paczkę. Nalepka wcześniej wydrukowana /z kwotą zaokrągloną w dół / nie została wykorzystana czyli za taka przesyłkę DPD nie powinno pobrać pieniędzy