Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj zablokowano mi konto i dostałem takiego oto maila :
Zawiesiliśmy Twoje konto, automatycznie usunęliśmy wszystkie wystawione przedmioty, anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach oraz nałożyliśmy czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse do czasu dostarczenia towaru Kupującym.
Powodem naszego działania jest konieczność przeprowadzenia dodatkowej weryfikacji. W trosce o bezpieczeństwo transakcji i Twojego konta prosimy Cię o przesłanie:
Przypominamy o obowiązku umieszczania numerów śledzenia przesyłek w zakładce Zamówienia (art. 10.5 Regulaminu Allegro). Jeśli numery nie zostały dotąd wprowadzone, prosimy o wprowadzenie ich do wszystkich zamówień.
Nie mogę się dowiedzieć co dokładnie spowodowało zawieszenie konta i dużej kwoty na allegro.
Towar został wysłany więc, jestem bez pieniędzy jak i towaru.
Klienci dostali już towar (były to gry w wersji cyfrowej)
Jestem zdziwiony bo wcześniejsze zamówienia zostały wysłane w deklarowanym terminie. Zostałem potraktowany jak zwykły złodziej.
i czy można jakoś odwiesić konto bez wysyłania danych dowodu osobistego? bo mam pewne wątpliwości i jestem sceptycznie nastawiony na udostępnianie wrażliwych danych osobowych. Wszystkie zamówienia zostały wysłane i mam tego potwierdzenie oraz zmieniłem wszystkie statusy w zakładce "zamówienia od kupujących"
Dostałeś trzy komentarze - wszystkie negatywne, w tym jeden bardzo, bardzo poważny w treści - i dziwisz się, że konto zawieszone?
Prześlij wymagane dokumenty i poczekaj na pozytywną reakcję pozostałych kupujących (dotarło, działa, jestem zadowolony) - wtedy masz szansę. Inaczej cienko to widzę.
Jeśli zaczynasz przygodę z handlem od negatywnych opinii to może lepiej się zastanów czy się do tego nadajesz lup potrafisz .Allegro prowadzi kursy dla początkujących ,warto a nawet należy przeczytać regulamin ze zrozumieniem.
Tak można, zrobić o co proszą i unikać negatywów.
Masz na koncie 3 komentarze - wszystkie 3 są negatywne. Jak wyobrażasz sobie dalszą sprzedaż przez Allegro? Sprzedawcy na Allegro dosłownie "na rzęsach" stają, żeby sprostać wymaganiom kupujących - często absurdalnych. Zgodność towaru z opisem - to priorytet. Inne rzeczy, typu koszt wysyłki itp - to już oczywiście paranoja. Gdyby kupujący miał możliwość oceny kosztów wysyłki za 0zł - też "obciąłby gwiazdki za koszt wysyłki". W obecnej chwili korzysta z najniższych stawek w Polsce, sprzedający dokładają do kosztów wysyłki z własnej kieszeni, lecz te koszty są nadal za wysokie. I za to otrzymują obniżone oceny na Allegro.
@Gamer2_PL Sprzedajesz od miesiąca i już zdązyłeś złapac 3 negatywy. to się chyba jeszcze nikomu nie udało ( i do tego 3 w 2 dni ) A ile w sumie sprzedałeś tych gier ?