Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, przychodzę tutaj z moim problemem bo już nie wiem co zrobić, kilka miesięcy temu zawieszono moje konto z powodu niewysłania towaru, nie będę się tłumaczył, sprawa została wyjaśniona oraz środki zwrócone kupującym. Allegro zablokowało moje konto co jest naturalne w takiej sytuacji, dostałem dwa negatywne komentarze które również są w pełni zrozumiałe, jakiś czas później wiedząc że nie mogę korzystać z konta wszedłem na Allegro Lokalnie gdzie zalogowało mnie jako ClientXXXXXXX, myślałem że jest to powiązane z moim głównym kontem na Allegro a okazało się że założyło mi konto na inny mail. Sprzedałem tam trzy przedmioty, które wysłałem i nie dostałem żadnej negatywnej informacji zwrotnej od kupujących. Środki zostały przelane na PayU i tu pojawia się problem, ponieważ przez blokadę konta zostały one zawieszone, nie mogę ich wypłacić do póki nie rozwiąże sprawy, walczę z tym od 5 dni, Allegro kazało abym skontaktował się z byłymi poszkodowanymi z prośbą o usunięcie komentarzy, aczkolwiek nie wiem gdzie i jak do nich napisać, wątpię aby się zgodzili aczkolwiek jeżeli dowiem się jak wystosuje odpowiednią prośbę. Ma ktoś jakiś pomysł w jaki sposób odzyskać środki? Kwota 833zł wydaje mi się że podchodzi pod przywłaszczenie? Muszę przestudiować Regulamin. Serdecznie proszę o pomoc, pozdrawiam
@rdrdrd Środki ze sprzedaży znajdują się na Twoim saldzie w Allegro Finanse i masz kilka możliwości, aby je wypłacić, o wszystkich metodach informujemy m.in. w tym artukule. Natomiast tutaj znajdziesz pełną instrukcję jak aktywować usługę PayU w Allegro Finanse.
niestety nie mogę ich wypłacić wymieniłem już kilakanście maile i rozmów na czacie z konsultantami allegro. Wczoraj otrzymałem info że operator pay otrzymał wpłatę weryfikującą dzisiaj otrzymałem kolejne info że operator otrzymał dzisiaj wpłatę... bez komentarza.
wpłatę wykonałem blikiem więc pieniądze zostały przelane natychmiast. Oszukujecie blokując pieniądze kilka dni taka dostałem informację 2-3 dni a pozniej jeszcze 1-2 dni zanim po wykonanym przelewie dostanę MOJE PIENIĄDZE ZAGARNIĘTE PRZEZ ALLEGRO - fajnie tak dysponować nie swoimi pieniędzmi. Konto miałem wpisane od 17 lat a przelane pieniądze wpłyneły do kasy allegro. Tak działają nie powiem kto
Taka sytuacja nasuwa jedyne rozwiązanie pożegnanie się z takim serwisem
Mam wlasnie bardzo podobna sytuacje! Kilka lat temu zalozylam konto i zapomnilam, oplaty uregulowalam. Po jakims czasie chcialam uzytkowac na allegro i nie moglam sie zalogowac, zalozylam nowe konto! Skad moglam wiedziec ze za to jest ZAWIESZENIE 😟 Pisalam wiele razy do allegro aby mi pomoglo usunac jedno z kont skoro to jest naruszenie regilaminu ale nikt mi nie pomogl!
ostatnio kupilam nowy telefon i tez zalogowalo mnie z apple id, sadzilam ze powiazalo z zalozoym kontem! Udalo sie wystawiac przedmioty wiec myslalam ze w koncu ktos rozwiazal moj problem! Sprzedalam przedmiot i konto zostalo znowu zawieszone! Kasa sie rozplynela z portfela allegro a na koncie mam OPLATE ZA SPRZEDAZ! Jakim prawem? Skoro zabrali mi pieniadze za sprzedaz?
Ten portal to jakas pomylka! Nie dosc ze placi sie za sprzedaz to jeszcze zabieraja twoje pieniadze bo taki sobie wymyslili regulamin
jestem zazenowana
@Client:95680026, widzę, że prowadzisz korespondencję mailową z Allegro w tej sprawie. Blokada Twojego konta związana jest z wypłatą dla Kupującego rekompensaty w ramach POK. Po dokonaniu zwrotu kwoty wypłaconej z rekompensaty, będziemy mogli dokonać kolejnych kroków, które pozwolą rozwiązać tę sprawę.
Jednocześnie chciałabym Ci przypomnieć, że według Regulaminu:
"Użytkownik, którego Konto zostało zawieszone lub na które zostały nałożone ograniczenia funkcjonalności, o których mowa w art. 2.13 i 8.4, nie może zarówno zarejestrować nowego, jak i korzystać z innego Konta bez uprzedniej zgody Allegro.pl".