anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

blokada konta

pawelllus1
#1 Nowicjusz#

Witam . mam 97.1 % pozytywnych opinii 68/2. dwie osoby dostały nie taki towar jak trzeba dlatego też wystawiły negatywną opinie. oczywiście dostały i odebrały już nowy produkt ale opinii nie usunęły nawet nie odpisują chociaż z jedną osobą miałem ustalone że usunie, lecz mój poziom jest nieakceptowalny z powodu dawnego sporu z kupującym zwrócił rozwalony przedmiot o wartości 1500 zł i dostarczył allegro fałszywe zgłoszenie na policję ( od 7 miesięcy na policji nikt nie słyszał o takowym zgłoszeniu ) za co oczywiści wymusił zwrot pieniędzy, a allegro ukarało mnie ujemnymi punktami co spowodowało aktualnie zablokowanie konta. oczywiście allegro całkowicie mnie olało i nie odpisują nawet na wiadomości z zapytaniem czy potwierdzili zgłoszenie sprawy na policję i nie potrafi się ustosunkować do tamtego zgłoszenia. przez co mam prawie -500 punktów za samą blokadę spowodowaną wymuszonym zwrotem . Nakazali mi dogadać się jakoś z aktualnymi ujemnymi opiniami, ale bez skutku . macie jakiś pomysł w jaki sposób mogę odblokować konto ? bez sprzedaży działalność upadnie. 

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc .

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Pozostaje Ci trudna walka z Działem bezpieczeństwa allegro gdyż tylko oni mogą zdjąć blokadę którą zakładają na czas wyjaśnienia . Musisz z nimi prowadzić dialog ,choć nie jest to łatwe ale innego wyjścia nie ma.

oznacz moderatorów

pawelllus1
#1 Nowicjusz#

do zbędnego założenia i odjęcia punktów za transakcje przy której było fałszywe potwierdzenie z policji allegro olewa całkowicie temat i nie odpowiada na zapytanie jak chcą to rozwiązać.  co do zdjęcia blokady kazali mi się dogadać z ludźmi którzy nie chcą prowadzić rozmowy na temat korekty opinii. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@pawelllus1 prowadź rozmowy na temat poprawienia opinii, masz fałszywe zgłoszenie na policję od kupującego to należy na tej policji zgłosić 286 kk oszustwo na tego kupującego i poinformować dział bezpieczeństwa że sprawa się toczy i został ci niesłusznie przyznany ban więc żądasz jego zdjęcia lub po zakończeniu sprawy wytoczysz im na podstawie tego wyroku sprawę z kc za utracone dochody z tytułu sprzedaży za x miesięcy plus allegro zostanie poproszone o wyjaśnienia z policji na temat przyjęcia dokumentacji fałszywego zgłoszenia na policję i współudział konsultanta w przestępstwie. Do tego po wyroku na tym oszuście masz prawną możliwość wszem i wobec rozgłosić że allegro wspiera oszustów nawet w mediach więc jak bardzo chcą mieć piękny PR to da się zrobić

oznacz moderatorów