Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Otrzymałam dziś maila o treści: " W związku z tym, że w dalszym ciągu nie otrzymaliśmy od Ciebie dokumentów, które są niezbędne do przeprowadzenia przez operatora płatności PayU okresowej weryfikacji oraz aktualizacji Twoich danych* informujemy, że PayU nie będzie mogło dłużej świadczyć dla Ciebie usług w ramach serwisu Allegro. .... " Po zalogowaniu na konto allegro okazuje się że payu jest aktywne natomiast przelewy 24 są nieaktywne pomimo iż przesyłałam już zdjęcia dokumentów do weryfikacji. I co teraz? Muszę mieć aktywne oba sposoby płatności?? Przelewy24 już nie będą działać i mimo przesłania dokumentów są nieaktywne??
@Szafmanka widzę, że odbyłaś dziś rozmowę telefoniczną z naszym doradcą. Czy udało Ci się rozwiązać problem? Potwierdź proszę, czy sprawa dotyczy konta, z którego piszesz? Jeśli tak, napisz, czy wysyłałaś dokument tożsamości do PayU, czy tylko do Przelewy24? PayU jest nadrzędnym operatorem, dlatego bez odpowiedniej weryfikacji, Przelewy24 również mogą nie działać.
Sprawdziłam gdzie się dało i wygląda na to że przesyłałam dokumenty do przelewy24, nie znalazłam żadnego potwierdzenia dotyczącego payu. Może więc tak jak Pani pisze z tego powodu mam zablokowane przeley24 mimo przesłanych dokumentów.
Z konta allegro nie przekierowuje mnie do payu. Próbuję przesłać dokumenty przez stronę payu ale póki co nie działa. Pojawia się poniższy komunikat o konserwacji serwera. Oczywiście będę jeszcze próbować.
Chwila kupujący czy sprzedajacy?
Sprzedający oczywiście. Kupujący też przez taką weryfikacje przechodzą?