Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
w niedzielę 4 dni temu skonczyła się aukcja. Napisałem maila do zwycięzcy i nie ma żadnego odzewu.
Co w takim przypadku powinno się dalej zrobić?
Jeżeli kupujący zrezygnuje to czy można sprzedać towar osobie która była za nim?
@Damiani11 Gdzie to było? Lokalnie czy Allegro? Czy zaznaczyłeś w aukcji/licytacji czas na wpłatę? Jeżeli nie to na zwykłym Allegro Kupujacy ma na to 30 dni...
Na zwykłym Allegro. Przy wystawianiu nie widziałem nigdzie opcji czasu na wpłatę.
No dobrze, czy trzeba czekać? A po tych 30 dniach klient może powiedzieć, że jednak nie chce kupić?
Tak, ale masz zawsze przed wystawieniem skrócić ten 30dniowy termin.
@Damiani11 Niestety tak - na 'zwykłym' allegro w licytacji kupujący ma aż 30 dni na zapłatę z tym, że może zrobić psikusa i nie zapłacić i nie poniesie z tego tytułu żadnych konsekwencji - a Ty za to musisz czekać bo jeśli jednak zapłaci to musisz wysłać.
Dlatego warto załączać w licytacji zapis, że na wpłatę czekasz np. maksymalnie 7 dni roboczych - jest to zgodne z regulaminem allegro.
@Damiani11 Cześć 🙂 Był to zakup w licytacji, zatem Kupujący ma 30 dni na opłacenie zamówienia.
Dzień dobry. Mam podobny problem, nie chcę zaczynać nowego wątku. Po pierwsze: czym jest "zwykłe" Allegro? Po drugie: gdzie i jak mogę skrócić opcję zapłaty przy sprzedaży na A.L.? Po trzecie: gdzie znajdę dane kupującego, który już sfinalizował licytację, bo nigdzie ich nie widzę i nie mam możliwości kontaktu? Będę wdzięczna za odpowiedź.
@misiabela Cześć. 🙂 Dokładne różnice w sprzedaży na Allegro i Allegro Lokalnie opisaliśmy w tym artykule. Zwykłe Allegro: https://allegro.pl/, Allegro Lokalnie: https://allegrolokalnie.pl/.
Na Allegro Lokalnie nie ma możliwości skrócenia czasu na opłacenie zakupów, jest to 5 dni.
Informacje o kupującym znajdziesz w zakładce Zamówienia od kupujących. Dane klienta znajdziesz też w mejlu, który wysyłamy po sprzedaży.
Bardzo dziękuję, to mi wiele wyjaśniło. Jeszcze tylko pytanie odnośnie opłaty na AL, czy dobrze rozumiem że kupujący ma 5 dni na opłacenie zakupu, w tym przypadku w wyniku licytacji? I czy w przypadku opcji "kup teraz" jest podobnie?
@misiabela Tak, w obu przypadkach na Lokalnie (licytacja i kup teraz) czas na opłacenie zamówienia to 5 dni