Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
dzisiaj po raz pierwszy zdarzyło mi się paść ofiarą oszusta. Jakiś czas temu wystawiłem na Allegro przedmiot za okazyjną cenę (używane łóżeczko dziecięce). Przedmiot został szybko kupiony i jak myślałem opłacony. Niestety okazało się, że płatność została jedynie rozpoczęta i nigdy niedokończona. Ja nie zauważyłem tego a chcąc wysłać przesyłkę jak najszybciej (rzecz działa się przed nowym rokiem) wysłałem zanim dostałem potwierdzenie, że pieniądze zostały przelane.
Próbowałem skontaktować się z Kupującym - za pierwszym razem Pani odebrała, przeprosiła ("coś musiało przerwać płatność") i obiecała natychmiastowo przelać pieniądze. Oczywiście od tej pory nie odbiera, pieniędzy brak. Żałuję, bo specjalnie użerałem się, żeby spakować paczkę, kurier wyszedł mi dużo drożej niż zakładane w ogłoszeniu i dodatkowo dodałem parę gratisów w tym pozytywkę za którą moje dziecko nagle zaczęło tęsknić i codziennie mnie męczy gdzie jest.... Taka nagroda za chęć pomocy 😞
Pytanie - czy mogę taką sprawę zgłosić na policję (kwota to nieco ponad 100 zł)? Czy mogę liczyć na pomoc Allegro lub choć częściowy zwrot środków?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
@kurczas poproś o pomoc Allegro, mogą panią kupującą przywołać do porządku 😁
@kurczas Wyślij pani mailem wezwanie do zapłaty, podaj ostateczny termin i napisz, że po tym czasie zgłosisz sprawę na policję. Nie otrzymasz wpłaty - zgłoś. Czasem jeden telefon z komisariatu wystarczy, aby dłużnik zapłacił.
@kurczas Zgłosić na Policję, niech nie czuje się bezkarny.
@kurczas, faktycznie, płatność Kupującej została anulowana. Jednak z tego, co widzę, prowadzisz już z nami korespondencję mailową w tej sprawie i zostały podjęte przez nas odpowiednie kroki. Mam nadzieję, że sprawę uda się szybko i pomyślnie wyjaśnić.