anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

co mam zrobić kiedy kupujący podał zły adres wysyłki i nie mogę się z nim skontaktować telefonicznie

MAMY ROZWIĄZANIE!
PicassoShop
#8 Zapaleniec

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@ogrodzmyslow W formularzu generowania etykiet powinieneś mieć możliwość edycji kodu pocztowego. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#8 Zapaleniec

dziękuję za odpowiedź, tylko jeszcze proszę powiedzieć gdzie jest ten formularz generowania etykiet? Na Allegro, czy na Inpost?

oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#8 Zapaleniec

jeśli na Allegro, to gdzie konkretnie, bo nie mogę znaleźć 

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@ogrodzmyslow sprzedaż odbyła się na Allegro czy Allegro Lokalnie? Podaj mi proszę numer zamówienia lub oferty, której dotyczy ta paczka. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#8 Zapaleniec

sprzedałam na Allegro nr: 18044836894 

oznacz moderatorów
MiMary

@ogrodzmyslow, na gotowej etykiecie już nie zmienisz adresu doręczenia.
W tej sytuacji konieczne będzie wygenerowanie nowej etykiety. Jeśli przesyłkę nadajesz na stronie Managera Przesyłek InPost, to właśnie tam możesz edytować adres odbiorcy przed opłaceniem i wygenerowaniem etykiety. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ogrodzmyslow
#8 Zapaleniec

Allegro samo mi wygenerowało etykietę podczas przenoszenia na menagera przesyłek InPost i w adresie nie mam możliwości zmienić kodu pocztowego. Mogę zmienić tylko gabaryt. Zrzut ekranu 2025-11-16 150001.png

oznacz moderatorów
MiMary

@ogrodzmyslow, przykro mi, jednak przy dostawach Allegro miniKurier24 InPost oraz Allegro Kurier24 InPost nie ma możliwości edycji adresu dostawy. 

W tej sytuacji możesz poprosić klientkę o anulację tego zakupu i ponowne zamówienie z prawidłowym adresem dostawy albo nadać przesyłkę na własny koszt, za pomocą opcji [Wyślij przesyłki] w Managerze InPost. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
fox_paws
#16 Inspirator

@PicassoShop  Napisz do Allegro.
Poza sprawdzeniem poprawności kodu i adresu w mapach nie możesz nic zrobić. Potem kupujący nie będzie się odzywał, a za 3 miesiące wywali negatywa, którego Allegro nie usunie, bo taki ma regulamin. Takie jest życie na Allegro.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów