Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co mam zrobić kiedy kupujący podał zły adres wysyłki i nie mogę się z nim skontaktować telefonicznie
@ogrodzmyslow W formularzu generowania etykiet powinieneś mieć możliwość edycji kodu pocztowego.
dziękuję za odpowiedź, tylko jeszcze proszę powiedzieć gdzie jest ten formularz generowania etykiet? Na Allegro, czy na Inpost?
jeśli na Allegro, to gdzie konkretnie, bo nie mogę znaleźć
@ogrodzmyslow sprzedaż odbyła się na Allegro czy Allegro Lokalnie? Podaj mi proszę numer zamówienia lub oferty, której dotyczy ta paczka.
sprzedałam na Allegro nr: 18044836894
@ogrodzmyslow, na gotowej etykiecie już nie zmienisz adresu doręczenia.
W tej sytuacji konieczne będzie wygenerowanie nowej etykiety. Jeśli przesyłkę nadajesz na stronie Managera Przesyłek InPost, to właśnie tam możesz edytować adres odbiorcy przed opłaceniem i wygenerowaniem etykiety.
Allegro samo mi wygenerowało etykietę podczas przenoszenia na menagera przesyłek InPost i w adresie nie mam możliwości zmienić kodu pocztowego. Mogę zmienić tylko gabaryt.
@ogrodzmyslow, przykro mi, jednak przy dostawach Allegro miniKurier24 InPost oraz Allegro Kurier24 InPost nie ma możliwości edycji adresu dostawy.
W tej sytuacji możesz poprosić klientkę o anulację tego zakupu i ponowne zamówienie z prawidłowym adresem dostawy albo nadać przesyłkę na własny koszt, za pomocą opcji [Wyślij przesyłki] w Managerze InPost.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Klientka nie ma możliwości anulowania zakupu. wyświetla jej sie wiadomość, ze nie może zwrócić tylko może złożyć reklamację. Czy kliknąć reklamację, i np. pisać, ze towar uszkodzony lub brak czegoś w przesyłce? Oczywiście przesyłka nie została jeszcze wysłana, dopóki nie jest zmieniony niepoprawny kod pocztowy odbiorcy na kodzie kreskowym i QR
W mojej ocenie powinieneś jako sprzedający orientować się, że taką drogą z reklamacją nie jest odpowiednia.
Klienta może wypełnić formularz zwrotu i z Tobą porozumieć się jeśli chodzi o ewentualne rozwiązania. Marysia również zaproponowała takie.
przeczytaj mój poprzedni wpis i załączony print scream - KLIENT NIE MA MOŻLIWOŚCI ZWROTU, bo to roślina.
Wiem że reklamacja to jest złe rozwiązanie i napisałam do klienta żeby się wstrzymał, bo może tu ktoś będzie wiedział co zrobić
@ogrodzmyslow odstąpienie od zakupu nie musi być po przez system allegro. Wystarczy zwykła wiadomość email
@PicassoShop Napisz do Allegro.
Poza sprawdzeniem poprawności kodu i adresu w mapach nie możesz nic zrobić. Potem kupujący nie będzie się odzywał, a za 3 miesiące wywali negatywa, którego Allegro nie usunie, bo taki ma regulamin. Takie jest życie na Allegro.