anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas wysyłki

wiki0441
#13 Ambasador

Dzień dobry, do kiedy mam wysłac zamówienie nr d991e5c1-08bb-11f1-8629-03043b0f6291, bo chyba wyświetla mi się zła data (16.02.2025)?

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dzień dobry @wiki0441! Przewidywany czas dostawy w tym zamówieniu to 17.02.2026, dlatego, widzisz w zakładce Zamówienia, że przesyłkę powinnaś nadać do 16 lutego do końca dnia, aby paczka dotarła do kupującego zgodnie  z przewidywanym czasem dostawy.  
Natomiast czas na jej nadanie wynikający z Twoich ustawień to 18.02.2026 i jeśli zmieścisz się w tym czasie, zaliczymy je jako nadane w terminie. 
Jeśli nie chcesz, abyśmy w Twoich ofertach pokazywali przewidywany czas dostawy szybszy, niż Twoja deklaracja, włącz tę opcję w tej zakładce. Opcję trzeba włączać co 10 dni. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador

Czy dobrze rozumiem, że jeśli nie zmienię opcji pokazywania przewidywanego czasu dostawy szybszego, niż moja deklaracja, to klient widzi opcję wcześniejszą, a Wy mnie rozliczanie z zadeklarowanej przeze mnie?

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Podobno tak to działa. Tylko 17 lutego kupujący będzie widział, że przesyłka jest opóźniona, może założyć dyskusję w której to Ty będziesz musiał mu to wytłumaczyć. Jak dostaniesz negatywa (bo klient widział, że planowana dostawa jest 17 lutego i być może dlatego wybrał tą ofertę i poczuł się oszukany) to nie licz, że ktoś go z serwisu usunie. Wyłączenie tego śmiesznego przycisku (dostaw wcześniejszych niż deklaracja) musisz robić co 10 dni, a dla deklarowanych nadań 1 dzień to nie działa.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wiki0441 tak. Klient może zobaczyć szybszy przewidywany czas dostawy, niż Twoja deklaracja wysyłki, ponieważ algorytm nie opiera się tylko na deklaracji sprzedającego, ale również na historycznych danych dotyczących nadawania przesyłek. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów