Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem przedmiot za 139zł, kupujący wybrał allegro przesyłka polecona za 6,99 a mi naliczyło opłatę za wysyłkę 11,99zł. Oj Allegro Allegro, myślałem tu swój sklep rozwijać, ale charytatywnie to ja pracować nie będę.
@Danielu0203. To nawet nie wyszło ci 10% a ty rozpaczasz ze to dużo.
Jeśli kupujący zapłacił 6,99zł za wysyłkę to czemu ja mam płacić 11,99zł?
@Danielu0203 bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Prowizja jest po prostu zyskiem Allegro, opłatą za usługę sprzedaży w tym portalu. I jest ustalana jako procent od ceny sprzedaży. Wysokość tej prowizji w procentach różni się w różnych kategoriach. Ty najwyraźniej zapłaciłeś 8% od ceny sprzedaży ale koszt wysyłki nie ma tu nic do rzeczy. To dużo ale niestety tak jest na Allegro.
Ale prowizji miałem z tej sprzedaży ponad 15zł+11,99zł za wysyłkę gdzie kupujący zapłacil za wysyłkę 6,99...prowizja od sprzedaży swoją drogą, tylko zastanawia mnie czemu 5zł mi doliczyli za wysyłkę za kupującego. Ogólnie zapłaciłem ponad 27zł z tej sprzedaży.
@Danielu0203 Sorry, źle zrozumiałem. Myślałem, że chodzi tylko o wysokość prowizji od sprzedaży. Ale czemu naliczono inny koszt wysyłki to tego nie wiem.
@Danielu0203 Podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy Twoje pytanie.
fb171c01-d238-11ec-8fa6-69e6fa8579e0
@Danielu0203 Poprosżę jeszcze login konta, którego dotyczy to zamówienie.
dankoxstyle
@Danielu0203 Dziękuję, ale za ten zakup naliczyliśmy prowizję w wysokości 15,68 zł i na Twoim koncie nie ma innego pobrania za to zamówienie na kwotę 11,99 zł. Jedyna inna opłata w tym dniu to 5,90 zł za wyróżnienie w ofercie 12102688534.
Patrzę w rozliczenia i mam naliczoną prowizję 15,68zł a zaraz wyżej Przesyłka poczta polska 11,99zł. Wchodzę w to, klikam którego zamówienia dotyczy ta opłata i pokazuje te zamówienie właśnie o którym jest mowa.
@Danielu0203 Tak, rzeczywiście znalazłam jeszcze naliczoną opłatę dla PP w następnym dniu. Wyjaśnię tę sytuację z właściwym zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Danielu0203 Dostałam już potwierdzenie, że prawidłowo naliczyliśmy prowizję za to zamówienie. W ofercie, której dotyczy udostępniłeś metodę Allegro Przesyłka polecona, której koszt wynosi 6,99 zł i tyle zapłacił za nią kupujący. Natomiast Ty przesyłkę nadałeś metodą Allegro Pocztex Kurier 48, dlatego na Twoim rachunku pojawiła się dodatkowa opłata 11,99 zł.
Allegro ma strasznie wysokie prowizje od sprzedaży - praktycznie za nic bo moim zdaniem wcale pracy sprzedającym nie ułatwia i nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. 8% prowizji to bardzo dużo i faktycznie ciężko wygenerować jeszcze jakikolwiek zysk dla siebie.
W wielu kategoriach to z 8 % by się cieszyli bo płacą 10 ,12 ,15 % a nawet więcej .Wystaw sobie z wyróżnieniem to dopiero zobaczysz jaki to rozbój.
Może źle nadałeś ? Zamiast przesyłki poleconej wybrałeś kuriera i dlatego jest 11,99zł.