Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cóż jak w temacie, czy Allegro Finanse współpracuje z kontem Revolut, czy ktoś z tego korzysta, czy występują jakieś problemy.
Aneta
@autoelektronikas Allegro Finanse nie ma nic wspólnego z Revolutem.
Możesz płacić za zakupy Revolutem, ale po twoim wcześniejszym wpisie, domyślam się, że chodzi ci o przelewy z Allegro Finanse na Revoluta. Jeśli o to ci chodzi, to raczej nie przejdzie. Nie będą zgadzały się dane odbiorcy.🙂
Tak dokładnie o to chodzi. Konto Revolut jest moje więc dane muszą się zgadzać, chodzi mi o to czy ktoś korzysta z tego na Allegro bo jak wiadomo z Allegro różnie bywa.
@autoelektronikas twoje konto w Revoluce, to rachunek techniczny, a konto bankowe należy do Revoluta. Ani PayU ani Przelewy24 nie zweryfikują tego rachunku pozytywnie.
Czyli nie ma żadnej opcji żeby zweryfikować konto przelewem do PayU?
PayU dostaje przelew weryfikacyjny z innego konta niż moje, które podaję...
Możesz spróbować, najwyżej się nie uda.
Ale moim zdaniem powinno się udać, bo każdy użytkownik Revolut w Polsce dostaje konto w Danske Bank Poland i jest to normalne konto na które można zarówno otrzymywać jak i wysyłać przelewy za pośrednictwem aplikacji Revolut.
Probowalem. Nie przejdzie...
Ja przeszłam pozytywnie weryfikację Revolut Biznes w PayU, tylko konto do wypłaty podałam nie lokalne tylko międzynarodowe.
A na takie niestety wypłaty są 2xw miesiącu😥
Od dwóch, może trzech miesięcy - karty Revolut, zostają zamieniane na zwyczajne konta bankowe (z funduszem gwarancyjnym), z danymi widniejącymi na karcie.
Nie dzieje się to z automatu, nie wszyscy też od razu dostają taką propozycję, ale jeżeli w aplikacji Revolut otrzymał klient informację, że może założyć konto, potwierdził dane itp, to jest szansa, że się uda.
Z punktu obsługi - jeżeli ktoś płaci tylko kartą, teoretycznie nic się nie zmienia. Zmieniają się za to rachunki do wpłat, a konto założone jest w banku na Litwie (ma to związek z Brexitem).
Zawsze można sprawdzić dane robiąc próbny przelew z takiego konta na swoje inne PL konto, symboliczną złotówkę i sprawdzić, kto jest nadawcą.
Właśnie z takiego robiłam przelew..
Co ciekawe przelewy24 zaakceptowały lokalny numer konta,
PayU zasugerowali zmianę na litewski numer..
Więc mam zaakceptowane, ale allegro traktuje to jako przelew zagraniczny.. i wypłaty co 2 tygodnie 😥
A jak to jest z kwotą przelewu potwierdzającego?
Do PayU trzeba wpłacić 1zł, a z revolut najniższą kwotą, którą można wysłać to 8 zł.
Przejdzie?
Jak na razie wykonałem 3 próby takiego przelewu bez powodzenia...
Konto standardowe ma minimalna kwote ma 8 zł,
Natomiast to bankowe - u mnie revolut business nie ma minimum.
Ale jak na razie nie mogę przewalczyc zaakceptowania polskiego numeru - nie litewskiego..
Zrobilem przelew na 8 zl przedwczoraj i dzisiaj konto IBAN z poczatkiem LT litwa zostalo zaakceptowane. Nr telefonu mam w ogole amerykanski podany +1 bo chwilowo mieszkam w US 🙂
Czyli ktos mial racje. Dziala. Tylko ze wyplaty do 2 tyg bo na konto zagraniczne.
Możesz mi powiedzieć jakim cudem?
Przelew przychodzi z polskiego ING zamiast z Revoluta i pokazuje polski nr konta zamiast podawanego konta LT do wypłat.
Konta się nie zgadzają i weryfikacja nie może się udać.
@Hobro_DK jeżeli nie założyłeś konta w banku Revolut, a posługujesz się tylko aplikacją, to nic dla ciebie się nie zmieniło 🙂
Z poziomu aplikacji przeszedłem na `niby` bank Revoluta.
Nic się nie zmieniło. Przelewy dalej idą z polskiego banku ING.
Rozmawiałem z konsultantem Revoluta i powiedział mi że to jest ich bank pośredniczący i nie ma innej możliwości..
Czy jest jakaś inna do Revolut banku? Bo już nic nie rozumiem
Mi się w końcu udało 😉
Oprócz tego, że wypłaty tylko 1 i 14 dnia miesiąca to wszystko śmiga.
Środki na drugi dzień po wypłacie na koncie Revolut
Pozytywnie zweryfikowali mi litewskie konto Revolut, natomiast mam teraz dostępne tylko środki PayU. Nie mogę wypłacić prselewy24. Konsultant allegro napisał że musi to z nimi skonsultować. Miał ktoś podobnie?
rabbit - ja mam identycznie.
Przesłałem im screen z numerem konta Revolut oraz moim imieniem i nazwiskiem, ale odrzucili.
Dostałem informację:
"Proszę jeszcze o dosłanie potwierdzenia własności rachunku Revolut - powinno być wygenerowane w formacie pdf.
Niestety przesłany zrzut ekranu nie jest wystarczający.
Proszę zatem, jeśli nie ma Pan takiego dokumentu, o kontakt z bankiem, w którym konto Revolut jest założone, w celu jego wystawienia."
Nie mam pojęcia skąd miałbym taki pdf zdobyć. Próbuję czatować z Revolutem, ale póki co nikt nie odpowiada.
Jeśli ktoś wie o jaki plik chodzi, to będę wdzięczny.