Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tak, konto może zostać zablokowane
@GrubsoN55 Wystawianie ofert w niewłaściwej kategorii jest naruszeniem regulaminu.
Celowe działanie na szkodę Allegro jest niezgodne z regulaminem . Ale czy nie można się pomylić ? Można ,są przedmioty kwalifikujące się pod podobne kategorie gdzie są różne procentowo prowizje.
ok a co w tedy kiedy kilka razy zgłaszałem takie naruszenie zasad przez sprzedającego i zero odzewu? a pomyłka na pewno to nie jest bo pomylić robot kuchenny z gitara to chyba oczywiste że coś kombinowane a jeszcze jak prowizja od sprzedaży jest dwukrotnie mniejsza to wszystko jasne
@GrubsoN55 Może że to jakaś nowoczesna hybryda, teraz wszystko możliwe.😂
@GrubsoN55
Gitary w kategorii roboty kuchenne trudno sprzedać (a prowizja jest od sprzedaży).
Robot dobrze działa "no i gra gitara|".
no właśnie o to chodzi ze sprzedaje i jest to nie uczciwe w stosunku do innych
@GrubsoN55 Jeśli zgłaszasz do Allegro że ktoś wystawia coś w innej kategorii celowo by oddać im mniej prowizji a oni nie widzą w tym problemu to ich problem .Jedynie co może drażnić to że szukasz w wyszukiwarce jednej rzeczy a wyświetla ci się coś innego ale jest trochę filtrów i da się to nieco oczyścić.
drażni to że on sprzedaje i płaci 1/3 prowizji a nie całość
@GrubsoN55 Tak ,ale to Allegro na tym traci i to im powinno zależeć aby płacił całą prowizję a nie 1/3 ale widocznie bogatemu wszystko wolno .
@GrubsoN55 Możesz podać tutaj numery ofert, które wzbudziły Twoje wątpliwości?
Numer oferty: 9949157159 oraz 9949149702 i sprawa już była kilku krotnie zgłaszana więc nie wiem czy sprzedający ma jakieś specjalne względy
@GrubsoN55 Widzę, ża administratorzy podejmowali działania w związku z naruszeniami w tych ofertach. Nie wszystkie są dla Ciebie widoczne.
Przekazałam oferty ponownie do weryfikacji.
@nat_not
Większość forumowiczów zapewne zżera ciekawość na czym polegało "podejmowanie działań w związku z naruszeniami w tych ofertach".
Jeżeli dobrze odbieram przekaz Autora wątku, to zgłaszany problem polega nie na "niewidoczności podejmowanych działań", ale na "niewidoczności efektów" i to w sytuacji gdy donos jest podany na talerzu.
sprzedający jednak dalej olewa działania allegro bo ogłoszenia znowu powróciły
@nat_not czy w ogóle ktoś to kontroluje ? czy przestrzeganie zasad allegro to tylko fikcja typu allegro usuwa a sprzedający z powrotem wznawia ? bo tak to wygląda !
@GrubsoN55 Przekazałam zgłoszenie ponownie do odpowiednich osób. Mam nadzieję, że tym razem podjęte działania powstrzymają sprzedającego przed łamaniem zasad.
@nat_not chyba jednak nie bardzo allegro radzi sobie z takimi naruszeniami albo po prostu stosuje podwójne standardy i przestrzeganie zasad to jakaś fikcja