Czy jest możliwość identyfikacja bez skanu dowodu osobistego dla osób prywatnych?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Tylko pytam bo jestem w trakcie potwierdzenia a na razie nie mogę znaleźć dowodu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:116764638 Przykro mi, ale do weryfikacji potrzebujemy między innymi numeru dowodu osobistego, zgodnie z art. 35 ust. 1 ustawy AML.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tylko że w tym artykule nie ma nic na temat konieczność przekazania nr dowodu osobistego.
Przy okazji, nawet jakby było tam coś odnośnie konieczność weryfikacji tożsamości, to nie to tożsame z koniecznością okazania dowodu osobistego. Do weryfikacji czyjejś tożsamości służy dokument tożsamości, a to nie jest to samo co dowód osobisty.
W Polsce urzędowym dokumentem tożsamości jest dowód osobisty, paszport, karta tożsamości (wojskowy dokument tożsamości, wydawany żołnierzom wyjezdzajacym na misje zagraniczne) czy książeczka żeglarska. Wszystkie te dokumenty są sobie równoważne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak kiedyś istniała taka opcja teraz nie, nie wyślesz skanu nie wypłacisz, nie aktywujesz konta do wypłat zawieszą Ci konto i już nigdy go nie odblokujesz.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 Znaczy środki PayU mam potwierdzone przelewem weryfikacyjnym po prostu potrzebuje jakiegoś dokumentu do przelewów 24.