anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś może ma wiedzę o produkcie HOVDING AIRBAG 3.

MAMY ROZWIĄZANIE!
CONCRETEAK
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, 

ostatnio wystawiłam produkt jak w temacie. Jest to produkt ze zwrotów.  Został on opisany jako używany  i skorzystałam z katalogu Allegro. Podobnych ofert tego produktu był sporo w dwóch kategoriach kaski rowerowe i plecaki rowerowe.  Po paru dniach aukcja została zdjęta i  zostałam ukarana za wprowadzanie towaru niedozwolonego zgodnie z artykułem 4 regulaminu paragraf 4.1.

W związku z tym moje pytanie skąd miałam wiedzieć, że dany produkt jest niedozwolony. Czy może ktoś podpowiedzieć jak sobie radzić z takimi sytuacjami ? 

Pozdrawiam Agata

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @CONCRETEAK. Widzę, że udzieliliśmy Ci wyjaśnień w zgłoszeniu mailowym o numerze 43514557. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
CONCRETEAK
#7 Wielbiciel#

Cześć, pytam tutaj ponieważ tamte odpowiedzi były ogólnikowe i nie dały mi konkretnej odpowiedzi dlaczego ten produkt jest niedozwolony. Zostałam odesłana do punktu regulaminu 4.1 który zawiera wszystko i żadnych konkretów dla mnie.

Dopytuje ponieważ dzisiaj to jest ten produkt  i dostałam -150 pkt w jakości sprzedaży.  Za chwile wprowadzę kolejny produkt który będzie niedozwolony i mam - 300 pkt a to oznacza brak smart-a oraz ograniczoną sprzedaż przez 30 dni a ZUS-u takie problemy nie interesują. Dlatego drążę temat co z tym produktem jest nie tak i jestem zaskoczona tak mocną  reakcją Allegro. Rozumiem jeśli chciałabym sprzedać walizkową bombę atomową to jest produkt z oczywistych względów zabroniony, ale to urządzenie?  Może jest jakaś lista lub załącznik w którym można to sprawdzić a ja tego nie wiem. Szukam wiedzy 🙂

oznacz moderatorów
CONCRETEAK
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuje za informację. Teraz rozumiem za co  zostałam 150 biczów przez serwis. Szkoda, że nie można tej informacji uzyskać od samych biczujących w sposób prosty i klarowny np. 

Słuchaj Agato sprzedajesz towar używany, co do którego mamy wątpliwości czy jest on sprawny, mówimy tu o towarze, który ma chronić człowieka podczas upadku a może nie zadziałać.   TYLE !

Cóż to chyba problem tych czasów, wszyscy mówią dużo, ale jak najmniej konkretów, ponieważ z konkretami można dyskutować a z ogólnikami już nie podyskutujesz bo o czym. 

Na swoją małą obronę mam tylko tyle, że poprzez używane mam tu na myśli noszone przez innego użytkownika. Samo urządzenie  w żaden sposób nie było modyfikowane  czy naprawiane. Dla zobrazowania to tak jakbyś kupił samochód i miał w nim zamontowane fabrycznie poduszki powietrzne.  

Bardzo dziękuje za pomoc, temat uważam za zamknięty. Teraz czekam 30 dni na zwrot 150 pkt w jakości sprzedaży. Pozdrawiam Agata.

oznacz moderatorów