anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś może udostępnić przykład pliku CSV do importu zbiorczego?

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Pozdrowienia z Litwy. Czy ktoś może udostępnić przykładowy plik CSV do importu zbiorczego?

Mamy dużą liczbę produktów z kategorii Bagaż i Dom w różnych wariantach kolorystycznych i nie mogę znaleźć przykładowego pliku na stronie Allegro. Gdyby ktoś mógł udostępnić podobny plik, byłoby to bardzo pomocne. Chciałbym zobaczyć, jak tworzyć warianty kolorystyczne lub graficzne.

Dziękuję bardzo.

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff hej! Szablon do tworzenia wariantów znajdziesz w naszym artykule, w sekcji [jak możesz poprawić warianty produktowe] 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Dziękuję. Czyli muszę tylko dodać ten pierwszy wiersz do mojego obecnego szablonu? Ale mój szablon „Bag” ma zajęte pierwsze 4 wiersze.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, ponieważ nie widzę Twojego pliku. Ogólnie powinieneś nasz szablon wypełnić swoimi danymi, a w pierwszej kolejności powinieneś oferty wielowariantowe połączyć tutaj. Jeżeli po 48h od połączenia ofert warianty nie będą wyświetlać się prawidłowo wtedy uzupełnij plik i prześlij do nas. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Jak mogę wysłać Ci plik? Podaj mi proszę swój adres e-mail.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff zgodnie z informacją w artykule, który wskazała Alicja, plik możesz przesłać do nas przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Sí, ya envié y pregunté hace 2 días, pero nadie respondió. Por eso pregunto aquí.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Actualmente, el tiempo de espera para una respuesta es un poco más largo de lo estándar, por lo que me disculpo por esta situación y le pido su paciencia.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

OK, więc moje ostatnie główne pytanie brzmi:

Mam ten szablon pobrany z Allegro – jak mogę go połączyć z tym szablonem wariantów?

IMG_1309.png

Ponieważ główny szablon ma 3 górne rzędy, a szablon wariantów tylko 1 górny rząd. 

IMG_1310.png

Jakieś sugestie?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Tych plików nie należy łączyć. To są dwie odrębne kwestie. Jeśli masz już wystawione oferty, a mimo wykonania kroku, o którym pisała wyżej Alicja, nie są one połączone w warianty produktowe, to plik z wariantami należy wysłać przez formularz. Plik z pierwszego zrzutu dotyczy wystawiania ofert.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Jeszcze nie przesłałem żadnych plików.

oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, jak połączyć te dwa pliki, aby przesłać moje produkty z wariantami?

To bardzo skomplikowane. **piiip** jest o wiele prostszy.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Tych plików nie należy łączyć. Służą do dwóch odrębnych kwestii. Jeden do wystawiania ofert a drugi do łączenia w warianty produktowe. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Czy w pierwszym pliku powinienem wymienić tylko po jednym produkcie? Czy też wymienić wszystkie warianty tego produktu, a później je połączyć?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Najpierw należy wystawić wszystkie oferty i dopiero wtedy je połączyć, zatem w pierwszym pliku powinieneś zamieścić informacje o ofertach, które chcesz wystawić. Dopiero gdy oferty będą wystawione, wykonaj kroki, o których pisała Alicja wyżej - "w pierwszej kolejności powinieneś oferty wielowariantowe połączyć tutaj. Jeżeli po 48h od połączenia ofert warianty nie będą wyświetlać się prawidłowo, wtedy uzupełnij (drugi) plik i prześlij do nas. "

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

OK, spróbuję przesłać. Czy istnieje sposób, aby nie używać kodów EAN przy wystawianiu nowych produktów? Ponieważ mamy bardzo dużą liczbę produktów drukowanych na żądanie.

oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff wymagalność podania kodu EAN zależy od kategorii i często także od stanu produktu. Podaj proszę kategorię, w której chcesz wystawić produkty drukowane na żądanie, a sprawdzę jakie są w niej wymagania. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

home - luggage

home - mugs

home - pillow cases 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

home - mugs - tutaj EAN nie jest wymagany (niezależnie od stanu), wymaganym parametrem jest kod producenta

Doprecyzuj proszę dwie pozostałe kategorie, jeżeli masz możliwość podaj ich numery lub pełną ścieżkę kategorii, ponieważ nie mamy dokładnie takich jakie tu podałeś. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów