anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś może udostępnić przykład pliku CSV do importu zbiorczego?

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Pozdrowienia z Litwy. Czy ktoś może udostępnić przykładowy plik CSV do importu zbiorczego?

Mamy dużą liczbę produktów z kategorii Bagaż i Dom w różnych wariantach kolorystycznych i nie mogę znaleźć przykładowego pliku na stronie Allegro. Gdyby ktoś mógł udostępnić podobny plik, byłoby to bardzo pomocne. Chciałbym zobaczyć, jak tworzyć warianty kolorystyczne lub graficzne.

Dziękuję bardzo.

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

Ckpoff
#7 Wielbiciel

wszystkie

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Kod EAN dla tych kategorii jest wymagany.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Ale dlaczego ten produkt nie ma kodu EAN?

Czy istnieje sposób, aby uniknąć umieszczania go z kodem EAN w tych kategoriach?

https://allegro.pl/oferta/torba-bawelniana-z-twoim-nadrukiem-eko-logo-wzor-kreator-8054758905?bi_s=a... 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff Ponieważ wskazana oferta jest w zupełnie innej kategorii - torby i plecaki. 

Nie ma możliwości uniknięcia wprowadzenia kodu EAN, jeśli w danej kategorii jest on wymagany. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Witam, czy mógłby mi Pan dokładnie powiedzieć, jaką (główną) kategorię i w (pobocznej) kategorii mam wpisać w pliku Excel „bulk-import” dla kategorii Torby i plecaki? (Aby wystawić bez kodów EAN)

Dziękuję

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff w tej przykładowej ofercie ścieżka kategorii jest taka: Firma i usługi > Biuro i Reklama >  Reklama > Gadżety > Torby i plecaki. Id kategorii to 64610

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel

Dzięki.
Czy istnieje jakaś inna podobna kategoria, z której mogę skorzystać bez konieczności używania kodów EAN?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Ckpoff tak, są kategorie w których podanie kodu EAN nie jest wymagane oraz takie, w którym wymagalność podania kodu EAN jest uzależniona od stanu towaru. Natomiast powinieneś wystawiać produkty we właściwych dla nich kategoriach. Jeżeli wystawisz w złej kategorii to oferta może zostać usunięta.  

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ckpoff
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów