Dzień dobry,
dwa lata temu sprzedałam iphona 2022 za 950 zł - ostatnio zgłosił się do mńie kupujący,
że to nie jest iphon 2022 tylko 2020
Na telefonie nie jest podany model telefonu można go znaleźć wchodząc w ustawienia.
Człowiek, który kupił ode mnie ten iphon od kilku dni mnie zastrasza, że sprawę poda do sądu, bo zgodnie z rękojmią powinnam mu jak twierdzi zwrócić 400 zł -
Dziwne jest to, że kiedy dostał iphona nie spojrzał jaki model kupił - oczywiście ja też mogłam to sprawdzić ale do głowy mi nie przyszło, że to będzie potrzebne zwłaszcza że
950 za prawie nowy telefon nawet jeśli jest to iphon se 2020 to nie jest bardzo drogo. Tym bardziej że oba modele niewiele się różnią.
Kupujący powołuje się także na moją działalność zawodową nie wiem skąd ma te
wiadomości. Jestem emerytowaną dziennikarką i 400 zł to jest spora suma. Nie ma też pewności czy kupujący podaje prawdziwe dane iphona - może sprzedałam
model se 2022 a kupujący wmawia mi, że to jest se 2020 - nie jestem w stanie tego sprawdzić - minęły przecież dwa lata.
Proszę o pomoc ponieważ maile od kupującego są coraz bardziej natarczywe
uważa, że powinnam zapłacić jak to określa „tę śmieszną” sumę 400 zł.
pozdrawiam serdecznie
Odrzuć reklamację i niech idzie walczyć do sądu - już widzę jak dla 400 będzie opłacało mu się otwierać sprawę.
Dzień dobry @Pinki6! Jeśli kupujący złożył reklamację, musisz ją rozpatrzyć, natomiast decyzja należy do Ciebie, możesz ją odrzucić. Dodam, że nie ma opisanych zasad, na które powołuje się kupujący.