Witam
Jak dodać parametr "marka" w kategorii :
Motoryzacja - Wyposażenie i akcesoria samochodowe - Gadżety motoryzacyjne - Breloczki ?
Jestem producentem breloków NFC. Posiadam własne kody EAN zarejestrowane w bazie GS1 oraz własną stronę internetową, na której sprzedaję breloki. Chciałbym rozpocząć sprzedaż moich produktów na Allegro, jednak po wysłaniu wniosku został on od razu automatycznie odrzucony.
@Stylowafura Czy nie otrzymałeś wiadomości mejlowej z uzasadnieniem odrzucenia wniosku?
Tak, otrzymałem taką wiadomość mailową:
Ale co mogę zrobić żeby mieć możliwość wystawiania ofert z moją marką, sam produkuję breloki dlatego chciałem mieć możliwość wystawiania moich produktów z moją marką (StylowaFura)
@Stylowafura Czy posiadasz dokumenty potwierdzające rejestrację swojej marki?
.
Na ten moment nie posiadam jeszcze zarejestrowanego znaku towarowego.
Jestem jednak producentem sprzedawanych breloków, posiadam własną stronę internetową, na której sprzedaję te produkty, oraz własne kody EAN nadane w bazie GS1 wyłącznie dla moich produktów.
Czy w takiej sytuacji posiadanie własnej strony oraz własnych kodów EAN GS1 nie jest wystarczającym potwierdzeniem marki własnej / producenta, aby móc wystawiać oferty z moją marką na Allegro?
Proszę o informację, jakie dokładnie dokumenty są wymagane, jeśli znak towarowy nie jest jeszcze zarejestrowany.
@Stylowafura Jeśli Twoje zgłoszenie zostało odrzucone, oznacza to że przesłane materiały nie były wystarczające, by potwierdzić istnienie zgłaszanej wartości. W powiadomieniu znajduje się informacja, że istnienia marki nie udało się potwierdzić na stronach zajmujących się rejestrowaniem marek. Potwierdzenie rejestracji znaku towarowego powinno rozwiązać ten problem. Pomocne są również załączniki w postaci zdjęć produktu z widoczną marką.