anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy muszę przyjąć zwrot?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Olmat_shop
#7 Wielbiciel#

Sprzedałem komplet bielizny i kupujący zgłosił dyskusję, że odrzuciłem jego zwrot straszy rzecznikiem praw konsumenckich. Miałem przy zwrotach w tym ogłoszeniu taką informację "Zwrot ograniczony: Rzecz, która dostarczona jest w zapieczętowanym opakowaniu, a której po jego otwarciu nie możesz zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub higienę. Np.: bielizna osobista, test ciążowy, końcówki do szczoteczki elektrycznej, soczewki kontaktowe, maseczki.

Sprzedający ma prawo nie przyjąć zwrotu. Przed odesłaniem produktu zapytaj sprzedającego, czy go przyjmie. W przypadku wad produktu dalej przysługuje Ci prawo do reklamacji."

Dodam, że opakowanie oryginalnie zamknięte zostało otwarte i kupujący się z tym nie kryje, że przymierzał.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Olmat_shop Konsultuję Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Wkrótce wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jak to bielizna osobista to nie musisz, ale tu były różne przypadki, czytałem.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

Zwrotu bielizny przyjmowac nie musisz albo przyjmij i oddaj 1 zl zgodnie z art 34.4 uk @Olmat_shop 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Przyjmować nie musisz, z negatywem liczyć się musisz... Twój wybór.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Olmat_shop Przyjmować nie musisz ale... nie przyjmiesz i pewnie dostaniesz negatywa.
Masz konto od miesiąca i tylko 25 ocen. Ten jeden negatyw i stracisz SMART.
Ciężka sprawa.

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

Współczuję.

Niedługo granaty będą odsyłać po użyciu.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Olmat_shop Wracam do Ciebie z odpowiedzią. Zgodnie z informacją w ofercie, nie musisz przyjmować zwrotu. Natomiast, kupujący zdecyduje się na zgłoszenie sprawy do rzecznika, nie będziemy mogli w to ingerować. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

Jakiś czas temu a może nadal takie oferty są wystawione. Jakaś Pani oferowała noszoną bieliznę 😆

oznacz moderatorów
brakestop
#16 Inspirator#

Fetysz.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

Ciekawe za ile poszły by dżiwkostrachy st.szer z brązowym petem 🤣 bo widzę, że oferty mają się dobrze https://allegro.pl/listing?string=noszone%20majtki

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

😧

oznacz moderatorów
Olmat_shop
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi @LEW433 @az1rael @AnnaG-Antyki @komis-bell @brakestop  Client:44052296

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Postanowiłem, że zrobię odmowe zwrotu. Zdaję sobie sprawę z możliwych konsekwencji, ale może chociaż ta jedna osoba przemyśli kolejny zakup. Chociaż to i tak kropla w morzu...

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Daj znać co z tego wyjdzie. 

oznacz moderatorów