Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po raz pierwszy wystawiłam rzeczy na allegro lokalnie. I Pan napisał że aby dokonać transakcji potrzebuje mój adres email
@Kuboszczak Niczego nie podawaj, on tego nie potrzebuje do zapłaty. On to potrzebuje, aby wyłudzić Twoje dane lub towar bez zapłaty.
@Kuboszczak Można, ale lepiej tego nie robić. Kupujący nie potrzebuje adresu, aby zapłacić za towar. Te prośby o adres to przeważnie próby wyłudzenia danych lub próby wyłudzenia towaru bez wpłaty.
@Kuboszczak Sprzedawca może potrzebować adresu e-mail np. w przypadku nadawania przez paczkomat In Post-u gdy chce nim nadać a nie ma go w swoich ustawieniach. Do takiej wysyłki potrzebny jest numer telefonu i email a w takim przypadku go nie otrzyma od allegro po zakończeniu aukcji. Ostrożność jest jednak zalecana bo może być też jak piszą inni ,że może być to jakaś forma wyłudzenia.
@Kuboszczak Tak, ale nie jest to bezpieczne, dlatego czy mógłbyś przesłać tutaj screen lub zrzut wiadomości, w której Kupujący prosi Cię o adres mailowy?
@Kuboszczak, dzięki za przesłanie zrzutu ekranu - nie ma wątpliwości, że jest to próba wyłudzenia. Zablokowaliśmy to konto, super, że jesteś czujny. 🙂
Mam taką samą wiadomość.
Otrzymałam taką wiadomość na Allegro Lokalnie. Prośba ze strony www.allegro.pl o podanie emaila kupującemu. Jednak moderatorzy odradzają podawania emaila? Czy jest to błąd Allegro Lokalnie i musi być poprawiony? Jak to obejść?