anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane kupującego

Client:76883283
#7 Wielbiciel#

Witam,dziś miałam okazję sprzedać rzecz na platformie allegro, pobrano mi z konta 1000 zł a jednak jakiej kolwiek etykiety do wysyłki brak.Pani zamawiała przez InPost,chciała bym się dowiedzieć czy te 1000 wróci z powrotem na konto?I gdzie mogę sprawdzić dane do wysyłki kupującego gdyż na allegro nic nie mam 🤦 Pozdrawiam

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:76883283 Jak to miałaś okazję sprzedać i pobrano Ci z konta 1000 zł?

Co widzisz w tej zakładce - https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane

Nie było czasem tak, ze dostałaś kod QR lub "link do pobrania płatności"?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:76883283 poproszę numer lub link do Twojej oferty, której dotyczy ta sprzedaż. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nazwa kupującego to jumpjet1

Imię podano Magdalena

Linku nie mogę wygenerować 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:76883283 powiedz mi proszę skoro sprzedałaś przedmiot to dlaczego z konta zniknęło Ci 1000 zł. Czy klikałaś w jakiś link, przesyłałaś pieniądze przez Blik? Gdzie dokładnie wysłałaś swoje zgłoszenie?

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzwonił do mnie numer,który pani zaraz podam:+48222561531

Podawali się za waszą platformę,Powiedziano mi że 1000zl jest pobierane od każdego kto zaczyna u was sprzedawać,podobna sytuację miałam na **piiip** z tym że pieniądze od nich wróciły odrazu,bo rzeczywiście dzwoniła tamta platforma.Bylo sprawdzane jeszcze na policji dla pewności.Tutaj niestety nie wróciły.tak proszono o blik.zgloszenie wysłałam do centrum pomocy Allegro.Ale jutro jak się sprawa nie wyjaśni idę na policję bo tak nie może być.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie wierzę… 🙉

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

To jest tragedia normalnie.Wczesniej nie miałam takich incydentów.Nawet z innymi platformami a było podobnie A tu proszę.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Niestety, ciężko w to wszystko uwierzyć. Ludzie się nie zmienią.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:76883283 a w tytule operacji pewnie wypłata w bankomacie 🙈🙉🙊

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Client:76883283 Jako Allegro nigdy nie pobieramy opłat od sprzedających rozpoczynających sprzedaż i na pewno nie przez telefon. Z uwagi na to, że nie widzę żadnego zgłoszenia od Ciebie (niewiele ono pomoże w tej sytuacji) udaj się proszę od razu na policję, bo niestety zostałaś oszukana. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No zgłoszone mialam.Ale trudno,tak czy tak trzeba to zgłosić 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:76883283 Musi być kasa na koncie tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji a jak masz ustawione i aktywowane wypłaty z konta to są na twoim koncie, nie masz musisz aktywować: https://help.allegro.com/sell/pl/c/konto-do-wyplat

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Witam,dziś miałam okazję sprzedać rzecz na platformie allegro, pobrano mi z konta 1000 zł a jednak jakiej kolwiek etykiety do wysyłki brak.Pani zamawiała przez InPost,chciała bym się dowiedzieć czy te 1000 wróci z powrotem na konto?I gdzie mogę sprawdzić dane do wysyłki kupującego gdyż na allegro nic nie mam 🤦 Pozdrawiam

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie żartuj, sprzedałaś i dopłacasz 1000 zł  do sprzedaży.  Raczej dałaś się wrobić w oszustwo,  może moderatorki pomogą,  ale daj jakiś namiar na kupującego, link lub nazwa kupującego, nazwa lub numer oferty......

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Napisałam już do pomocy allegro.zobaczymy co odpiszą 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nazwa kupującego to jumpjet1

oznacz moderatorów

godar456
#11 Animator#

Sezon na jelenie trwa w najlepsze....😁

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

@godar456  przeraża mnie skala tego zjawiska

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Mnie przeraża jak to szybko postępuje, teraz złodzieje to "lepsza rasa", powód do dumy ze się kogoś okradło, dokąd to wszystko zmierza?🤔

oznacz moderatorów