Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego allegro pobiera opłatę 4 zł (jako opłata dodatkowa) za pobranie z opcji allegro kurier dpd skoro robię przesyłki z zew. firmy(apaczka)? Ewentualnie jak reklamować(gdzie?)
Chodzi o Smart? Tu zobacz; https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-smart-zasady-rozliczen-0K6XkWDOeCP
Klient kupił produkt i wybrał opcję kurier + pobranie. Nie mam podpisanej umowy z dpd więc realizuje takie przesyłki przez apaczkę. Teraz allegro zaczęło doliczać mi do każdego transportu z pobraniem 4 zł jako opłatę dodatkową. Dlaczego? Wcześniej czegoś takiego nie było.
@Sklepirysowa To jest prowizja od kosztów dostawy.
@WREDZIA-W1 za wysoka kwota 🙂 @Sklepirysowa jest to dopłata do przesyłki smart którą Ty pokrywasz 3,99 zł w smarcie 🙂
Jeśli dla danego zamówienia poprawnie przekażesz adres e-mail kupującego i przy płatności z góry jest ono opłacone przez Allegro Finanse*, rozliczenie przesyłek w ramach Allegro Smart! jest teraz dla ciebie łatwiejsze:
- opłatę 3,99 zł za każdą przesyłkę Allegro Smart! umieszczamy w rozliczeniach z Allegro na twoim koncie,
@kostas11 Licho wie 🙂
@WREDZIA-W1 nie wiem czy ten broker ale rozliczają 0 zł - 0 zł a do salda 3,99 zł do niczego innego mi ta kwota nie pasuje 🙂
Chyba że autor podwójnie płaci ustawił allegro dpd i ma 0 zł allegro dolicza 3,99 zł a do brokera płaci normalnie 😞
Nie chodzi o prowizję 3,99 tylko o dodatkową opłatę w wysokości 4,00zł którą pobiera dodatkowo allegro
@Sklepirysowa tak piszę o opłacie 3,99 zł
Podaj kod płatności lub co jest w saldzie allegro ?
NIe chodzi o prowizję 3.99 tylko o opłatę DODATKOWĄ 4,00 ZŁOTEGO od przesyłki pobraniowej
@Sklepirysowa Zamiast tutaj zgadywać i dociekać, łatwiej Ci będzie zapytać na czacie Allegro; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=7f980b3b-184b-4f4a-9ad4-7e833245df10 Po chwili sprawa się wyjaśni.
@Sklepirysowa dobra już wiem 🙂
W przypadku przesyłek poza Allegro Smart! metodę Allegro Kurier DPD pobranie kupisz od Allegro za 15,99 zł brutto (nadanie paczki 11,99 zł + płatność za pobraniem 4 zł).
Jeśli całość opłacasz u brokera to masz źle cennik ustawiony i podwójnie Ci pobierają 😞
Jeśli korzystasz z DPD przez pośrednika - ustal, czy pośrednik nie obciąży cię za przesyłki nadane metodą Allegro Kurier DPD i Allegro Kurier DPD pobranie.
Jeśli nie chcesz tak się rozliczać